Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά AfD κατά κυβέρνησης: Ανιστόρητη επιλογή να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα στο Kursk

Πυρά AfD κατά κυβέρνησης: Ανιστόρητη επιλογή να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν γερμανικά όπλα στο Kursk
Οι βουλευτές ρωτούν εάν χρησιμοποιούνται γερμανικά όπλα από τις ουκρανικές δυνάμεις στην εισβολή τους στην περιοχή του Kursk και πώς αυτό η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι ανακαλεί τις μνήμες του Β' Παγκοσμίυο Πολέμου
Μέλη της Bundestag από την πατριωτική παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfG) έστειλαν γραπτό ερώτημα στις 20/9 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk και τις πιθανές συνέπειές της στις συνθήκες ασφάλειας της γερμανικής ομοσπονδίας.
Οι συντάκτες της ερώτησης θέτουν μια σειρά από ερωτήσεις προς το υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα ρωτούν «αν η κυβέρνηση δεν θεωρεί επιθετική τη χρήση γερμανικών αρμάτων μάχης κατά της Ρωσίας και πιθανώς εντός της Ρωσίας ως προβληματική υπό το πρίσμα της ιστορίας της Μάχης του Kursk το 1943 - εάν ξυπνά ιστορικές μνήμες στη Ρωσία και μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση».
Επίσης, θα ήθελαν να μάθουν εάν οι ομοσπονδιακές αρχές είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για την επίθεση, εάν οι ειδικοί της Bundeswehr την υποστήριξαν και εάν ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό είχε εκπαιδευτεί στη Γερμανία πριν από αυτήν.
Οι νομοθέτες ρωτούν εάν χρησιμοποιούνται γερμανικά όπλα από τις ουκρανικές δυνάμεις στην εισβολή τους στην περιοχή του Κουρσκ.
Οι βουλευτές θέλουν επίσης να μάθουν εάν η γερμανική κυβέρνηση είχε ενημερώσει τις αρχές του Κιέβου ότι τα γερμανικά όπλα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για αμυντικούς σκοπούς και εάν το Υπουργικό Συμβούλιο γνώριζε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο ουκρανικός στρατός στην περιοχή του Kursk.
Μια μαζική επίθεση από τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Kursk ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου.
Οι κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών απομακρύνονται για ασφάλεια. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 14.600 στρατιώτες και 121 άρματα μάχης από την έναρξη των εχθροπραξιών στην περιοχή του Kursk.
Η επιχείρηση για την αναχαίτιση της ουκρανικής εισβολής συνεχίζεται.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-21_222855.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης