Τελευταία Νέα
Διεθνή

To κόμμα του πολέμου σε παράκρουση - Βιώνει κρίση ιδεών - Κάνει πίσω στην αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία

To κόμμα του πολέμου σε παράκρουση - Βιώνει κρίση ιδεών - Κάνει πίσω στην αποστολή δυνάμεων στην Ουκρανία
Η Telegraph ανέφερε, ότι η Βρετανία ήδη συζητά λιγότερο την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία και περισσότερο συμμετοχή ναυτικού και αεροπορίας, χωρίς άμεση βάση στο ουκρανικό έδαφος.
Σχετικά Άρθρα
Το «κόμμα πολέμου» στην Ευρώπη βιώνει αυτή τη στιγμή μια κρίση ιδεών.
Αν προηγουμένως επικεντρώνονταν στην αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, τώρα, όπως γράφουν δυτικά ΜΜΕ, ήδη απομακρύνονται από αυτή την ιδέα.
Η Telegraph ανέφερε, ότι η Βρετανία ήδη συζητά λιγότερο την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία και περισσότερο συμμετοχή ναυτικού και αεροπορίας, χωρίς άμεση βάση στο ουκρανικό έδαφος.
Τώρα και άλλα ευρωπαϊκά έντυπα γράφουν για το ίδιο πράγμα.
Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, επί του παρόντος βρίσκεται υπό συζήτηση σχέδιο για τη δημιουργία δύο ειρηνευτικών αποστολών για την Ουκρανία.

Η πρώτη είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στρατιωτικές δυνάμεις από χώρες της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.

Για παράδειγμα, θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις χώρες της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ινδονησίας και της Σαουδικής Αραβίας (η Ινδονησία έχει ήδη αρνηθεί ότι έχει λάβει αίτημα να αναπτύξει ειρηνευτικές δυνάμεις της στην Ουκρανία).
Σύμφωνα με το σχέδιο, θα ελέγχουν άμεσα τη γραμμή επαφής των δύο στρατών.
Η δεύτερη αποστολή είναι στρατεύματα από δυτικές χώρες, τα οποία όμως δεν θα εισέλθουν στην Ουκρανία, αλλά θα σταθμεύσουν στα σύνορά της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτή την περίπτωση, ελπίζουν ότι οι ΗΠΑ «θα είναι έτοιμες να παράσχουν υποστήριξη, όλα τα υλικοτεχνικά και τεχνολογικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για αυτές τις επιχειρήσεις», συμπεριλαμβανομένου του «έλεγχου του ουρανού», των ραντάρ και των δορυφόρων (οι ίδιες οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαιώσει τέτοια ετοιμότητα).
Το πρακτορείο Reuters γράφει επίσης, επικαλούμενο πηγές, ότι η Ευρώπη απομακρύνεται από την ιδέα αποστολής στρατευμάτων της στην Ουκρανία.
«Κάνουν ένα βήμα πίσω από τα χερσαία στρατεύματα και προσπαθούν να επανεξετάσουν τις ενέργειές τους σε κάτι πιο λογικό», είπε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης.
Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος άμυνας είπε ότι ενώ η έμφαση απομακρύνεται από την ιδέα των ευρωπαϊκών στρατευμάτων στο έδαφος, «αυτό δεν σημαίνει ότι μεμονωμένες χώρες δεν θα στείλουν τους στρατιώτες τους στην Ουκρανία για να παρέχουν εκπαίδευση και άλλη υποστήριξη».

Ο λόγος για την αλλαγή της αντίληψης είναι ότι η Γαλλία και η Βρετανία αντιμετώπισαν «πολιτικούς και υλικοτεχνικούς περιορισμούς» στον σχεδιασμό της στρατιωτικής αποστολής.

Και επίσης με την προοπτική αντίθεσης στα σχέδιά τους από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Όταν η Ουκρανία ήταν σε καλύτερη θέση, η ιδέα της αποστολής στρατευμάτων φαινόταν ελκυστική.
Αλλά τώρα, δεδομένης της κατάστασης στο έδαφος και της τρέχουσας αμερικανικής κυβέρνησης, δεν είναι πολύ ελκυστική», είπε ένας άλλος διπλωμάτης.
Οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε μορφή για την αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Επίσης, όπως γράφουν δυτικά ΜΜΕ, αυξάνεται η δυσαρέσκεια μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με την επιθετική γραμμή της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Kallas.
Όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο πηγές από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ, η Kallas δέχεται κριτική από Ευρωπαίους διπλωμάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης