Τελευταία Νέα
Chania
Speculator

Αποκάλυψη: Φωτογραφική προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Αποκάλυψη: Φωτογραφική προκήρυξη για τη θέση Γενικού Διευθυντή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Η απίθανη έμπνευση των συντακτών της προκήρυξης για την απόδειξη της γνώσης Αγγλικών και η «φωτογραφία» για δύο
Σχετικά Άρθρα
Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από δύο μήνες από τότε που αποχώρησε επισήμως και πάνω από πέντε μήνες από τότε που γνωστοποίησε την πρόθεση αποχώρησής της από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η κα Καλλιόπη Μπενετάτου (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα του ΒΝ) για να δημοσιεύσει η Επιτροπή προκήρυξη της θέσης με … φωτογραφικά χαρακτηριστικά.
Και η φωτογραφία εντοπίζεται στον απαραίτητο προσόν άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας και -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορά τουλάχιστον δύο στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τα οποία προορίζονται για τη θέση με το ένα να έχει αποδεδειγμένη γνώση Γερμανικής και την άλλη να αποτελεί αγαπημένο παιδί της κας Λαζαράκου που την είχε στείλει στην ESMA αλλά δεν τη σήκωσε το κλίμα.

Τα προσόντα

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απαραίτητα προσόντα για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Διευθυντή είναι:

Α. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.
β. Δεκαετής τουλάχιστον εμπειρία σε αντικείμενο συναφές με αυτό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
γ. Άριστη γνώση στα θέματα κεφαλαιαγοράς.
δ. Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα η γνώση σε θέματα νομοθετικού πλαισίου της κεφαλαιαγοράς, η εμπειρία διοίκησης στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, καθώς και η προϋπηρεσία σε θέσεις ευθύνης.

Η … «φωτογραφία»

Για την απόδειξη της γνώσης της Αγλλικής Γλώσσα χρειάζεται όπως συμβαίνει σε όλο το δημόσιο τομέα οι συγκεκριμένοι τίτλοι (Proficiency κλπ) ή οι σπουδές σε αγγλόφωνα Πανεπιστήμια ή απολυτήριο Λευκείου της αλλοδπαής όπου τα μαθήματα γίνονται στην αγγλική.
Ωστόσο υπάρχει και η φωτογραφία καθώς στην προκήρυξη αναφέρεται ότι «Επιπλέον, η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας αποδεικνύεται εφόσον ο υποψήφιος διαθέτει εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε διεθνή ή ευρωπαϊκό οργανισμό, σε δημόσιο οργανισμό ή σε πολυεθνική εταιρεία, στα οποία η αγγλική χρησιμοποιείται ως βασική γλώσσα γραπτής και προφορικής επικοινωνίας».

Και εδώ έρχεται η απορία πως γίνεται να δουλεύει σε μια αγγλόφωνη εταιρία ή οργανισμό κάποιος που δεν ξέρει αγγλικά ή δεν χρησιμοποιεί τα αγγλικά.
Κι όμως γίνεται καθώς για παράδειγμα σε φορείς της ΕΕ υπάρχει σωρεία θέσεων που δεν είναι απαραίτητα τα αγγλικά αλλά άλλες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και το να έχει εργαστεί κάποιος σε αυτές τις θέσεις δεν του δίνει σε καμία περίπτωση γνώση αγγλικών, όπως φαντασιώνονται προφανώς για ρουσφετολογικούς στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης