Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aπορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη από το Εφετείο Αναστολών

Aπορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης της Β. Σταμάτη από το Εφετείο Αναστολών
Μόνον η αποφυλάκισή της θα βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της, αντιτείνουν γιατροί και συγγενικά της πρόσωπα
(upd) Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε καταθέσει η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκη Σταμάτη, υιοθετόντας την πρόταση του εισαγγελέα.
Την απόρριψη του αιτήματος πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι απαραίτητοι λόγοι για να γίνει δεκτή η αίτησή της.
Όπως σημείωσε, σε λίγους μήνες θα προσδιοριστεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό, όπου θα κριθεί εκ νέου η εμπλοκή της κατηγορουμένης στην υπόθεση για το «μαύρο χρήμα» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Σημειώνεται ότι η Β. Σταμάτη δεν παρευρέθη, καθώς σύμφωνα με τους συνηγόρους της, δεν της το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας της.
Γιατροί και συγγενείς της κατηγορούμενης, υποστήριξαν ότι μόνον η αποφυλάκισή της και η επανασύνδεσή της με τον γιο της μπορούν να βοηθήσουν στο να βελτιωθεί η υγεία της, ενώ ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης τόνισε ότι «από τη στιγμή που μπήκε στη φυλακή έχει έξι μήνες ακούσια νοσηλεία και τρεις απόπειρες σε βάρος της ζωής της. Δεν πρόκειται για αυτοκτονιούλες για το θεαθήναι».
«Δεν υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο και διοικούσαν την Ελλάδα; Δικάζεται ως Βίκυ Σταμάτη ή επειδή ήταν γυναίκα του Τσοχατζόπουλου. Θεωρείτε ότι έκανε ξέπλυμα επειδή αγόραζε. Πόσο αγόραζε κυρία πρόεδρε;», διερωτήθηκε.
Η έκδοση της απόφασης αναμένεται από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης