"Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς περιμένει ο Υπουργός να μάθει από το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς η παράβαση είναι αυτόφωρη και ανεπίδεκτη οιασδήποτε αμφιβολίας και ένστασης", τονίζει ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος, «το θέαμα της μουσικής διαπασών, της ζωντανής ορχήστρας (!) αλλά και της Διοικήτριας κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου να ηγείται μετά ζέσης του χορού, ενώ λίγα μέτρα παραπίσω διέρχεται φορείο με ασθενή περικλείει ολόκληρη την Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προφανέστατα μετά το σάλο και την κατακραυγή, ο Υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά της κυρίας Ταβιανάτου, η οποία αποτελεί κομματικό διορισμό της κυβέρνησης και δεν πληροί κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο επιλογής σε θέση ευθύνης διοίκησης μονάδας υγείας, και δη δευτεροβάθμιας, καθώς η κυρία Ταβιανάτου είναι απλώς δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, απόφοιτος σπουδών κοινωνιολογίας. Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς περιμένει ο Υπουργός να μάθει από το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς η παράβαση είναι αυτόφωρη και ανεπίδεκτη οιασδήποτε αμφιβολίας και ένστασης».
«Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε κινήσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τόνωσης του ηθικού του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Οπωσδήποτε μια εορταστική εκδήλωση είναι απαραίτητη και βοηθά στην έστω και παροδική ανόρθωση του πεσμένου ηθικού των ανθρώπων των νοσοκομείων. Ξέρουμε ότι ιδίως μετά την πανδημία, το ιατρονοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά όχι μόνο, του ΕΣΥ είναι φυσικά, ηθικά και ψυχικά εξουθενωμένο, και είναι έμπλεο του αισθήματος της παραίτησης. Εντός των μέτρων που μια σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα λάμβανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα ήταν και η ορθολογική και συνετή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού βάσει μιας σύγχρονης αντίστοιχης στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτής, θα υπήρχαν και μέτρα ενίσχυσης του πνεύματος συνεργασίας και συνύπαρξης των εργαζομένων (team building). Ωστόσο, κανείς δεν θα περίμενε η διοίκηση ενός νοσοκομείου να γλεντάει με δυνατή μουσική και χορούς κατά την ώρα λειτουργίας του νοσοκομείου, πολλώ δε μάλλον στη διάρκεια της εφημερίας του», συμπληρώνει.
«Ο πολύ ακραίος πια νεοφιλελευθερισμός ατλαντικού τύπου που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιστατικό στο προαναφερόμενο νοσοκομείο το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως η διεύθυνση ενός καταστήματος θα διοργάνωνε μια εορταστική εκδήλωση την ώρα που οι πελάτες θα ψώνιζαν τα προϊόντα του, έτσι και η κομματικά και αναξιοκρατικά διορισμένη Διοικήτρια του νοσοκομείου θεώρησε πρέπον και λογικό να χορεύει την ώρα που ασθενείς-πελάτες μεταφέρονταν με φορεία δίπλα της.
Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, περιμένουμε την απόλυση αλλά και πειθαρχική τουλάχιστον τιμώρηση της κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου, καθώς και τη δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προσωπικό στοίχημα.
Κι επειδή η Κυβέρνηση Α.Ε αρέσκεται στους δείκτες, τα ποσοστά και τα οικονομικά στοιχεία: πόσο άραγε κόστισε η εκδήλωση με τη ζωντανή ορχήστρα και ποια η σκοπιμότητα ενός τέτοιου πολυτελούς εξόδου;», καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών