Το βασικό μας σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι θα ξαναδεί… τις 800 μονάδες
Στις τράπεζες ξεχώρισε η Πειραιώς και η Εθνική, ανοδικά και η ΔΕΗ οριακά άνω των 6 ευρώ, ενώ ο Ελλάκτωρ μετά την αδικαιολόγηση άνοδο ανέκρουσε πρύμναν.
Επίσης ο όμιλος Βιοχάλκο ξεχώρισε με τα κέρδη του, καθώς έρχονται θετικά νέα στον όμιλο που αξίζει προσοχής.
Την ίδια ώρα, παρά τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, νέα επιδείνωση εμφάνισε το ελληνικό 10ετές ομόλογο, η απόδοση του οποίου αυξάνεται στο 3,13%.
Στο επίκεντρο σήμερα ήταν σήμερα οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, καθώς τα στοιχεία επηρεάζουν τον ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της Federal Reserve και κατ' επέκταση όλες τις αγορές διεθνώς.
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερος του αναμενομένου τον Ιούλιο, αφού διαμορφώθηκε στο 8,5%, από 8,7% που εκτιμούσαν οι αναλυτές.
Επίσης, ο βασικός ΔΤΚ (εκτός τρόφιμα και ενέργεια) αν και αναμενόταν να επιταχυνθεί εκ νέου (αύξηση από +5,9% σε ετήσια βάση σε +6,1% ετησίως τον Ιούλιο), αντίθετα συνέχισε να επιβραδύνεται στο 5,9% σε ετήσια βάση.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο στο 8,9%, με την κορύφωσή του να είναι ακόμη μήνες μακριά, κλιμακώνοντας την πίεση στην ΕΚΤ να επιλέξει άλλη μια μεγάλη αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Στην Ελλάδα, το πολιτικό ρίσκο παραμένει με την κυβέρνηση να βρίσκεται στοχοποιημένη, αφού αποδείχθηκε ότι η ΕΥΠ και κυβερνητικοί παράγοντες γνώριζαν τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.
Η κυβέρνηση επιδιώκει αλλαγή ατζέντας μεταφέροντας την μπάλα στο γήπεδο της οικονομίας και στις παροχές που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ για να στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από τις υποκλοπές.
Παράλληλα, αύριο 11/8 ανακοινώνει αποτελέσματα η Coca Cola και η Eurobank Equities περιμένει προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων στο εξάμηνο 325 εκατ. ευρώ ενώ αναμένει ενημέρωση για το σύνολο της χρήσης και τις δραστηριότητες στη Ρωσία.
Το βασικό μας σενάριο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι ότι θα ξαναδεί… τις 800 μονάδες αρχικά και μετά 700 μονάδες ή πτώση 160 μονάδων από τις τρέχουσες τιμές στις 860 μονάδες.
Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση
Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη +0,02%, αλλά με τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,53%.
Η άνοδος εντάθηκε με την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο +1,86% στις 875 μονάδες έχοντας υψηλό στις 876,46 μονάδες και χαμηλό τις 858,14 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 38,1 εκατ. ευρώ, ο όγκος 16,8 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 12,8 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.
Τα τεχνικά σημεία
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 875 μονάδες, με τη μακροπρόθεσμη τάση να μετατρέπεται σε ανοδική, καθώς έκλεισε πάνω από τον εκθετικο ΚΜΟ 200 στις 866,55 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 840 και 815 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 870 και 900 μονάδες.
Σήμερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 820 μονάδες και ακολουθεί η βασική στήριξη των 800 μονάδων.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 - 770 μονάδες και ακολουθούν οι 750, οι 725, οι 700 και οι 680 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 562 μονάδες, με την πρώτη αντίσταση να είναι στην περιοχή των 570.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκεται η ζώνη των 490 - 480 μονάδων και ακολουθούν οι 450, οι 440, οι 430 και οι 400 μονάδες.
Νέα επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές στο 3,13% - Το spread με την Ιταλία στις +10 μ.β.
Νέα επιδείνωση καταγράφεται σήμερα 10/8 στα ελληνικά ομόλογα, καθώς αυξάνεται ο πολιτικός κίνδυνος στην Ελλάδα.
Το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,13% ενώ το 10ετές ιταλικό παραμένει στο 3,03% με το μεταξύ τους spread στις +10 μονάδες βάσης.
Δισεκατομμύρια ευρώ σε αγορές ομολόγων έχει διοχετεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να θωρακίσει την Ιταλία και άλλες χώρες του Νότου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη καταδεικνύουν σημαντική χρήση κεφαλαίων που απελευθερώθηκαν από τη λήξη χρέους στο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της πανδημίας.
Οι κινήσεις έγιναν πριν την ανακοίνωση του νέου εργαλείου της ΕΚΤ για την προστασία της μετάδοσης (TPI).
Τα στατιστικά στοιχεία, που είναι διαθέσιμα μόνο σε διμηνιαία βάση, δείχνουν ότι η καθαρή συμμετοχή σε γερμανικά, γαλλικά και ολλανδικά ομόλογα μειώθηκε κατά 18,9 δισ. ευρώ έως τον Ιούλιο.
Οι καθαρές αγορές χρέους από Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 17,3 δισ. ευρώ το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου 2022.
Οι αριθμοί αποτελούν τα πρώτα «σκληρά» στοιχεία που αποκαλύπτουν την παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές χρέους, μετά την έκρηξη των αποδόσεων των ομολόγων τον Ιούνιο που ανάγκασε την πρόεδρο Christine Lagarde να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία οι αξιωματούχοι συμφώνησαν στην ανάγκη ανταπόκρισης.
Γιατί απέτυχε το σχέδιο της κυβέρνησης να ενισχύσει το ελληνικό χρηματιστήριο;
Έχοντας περάσει σχεδόν 3 χρόνια από την διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να ειπωθεί ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια που υπήρξε, το σχέδιο που εκπονήθηκε για να ανακάμψει το ελληνικό χρηματιστήριο… απέτυχε.
Η απόδειξη της αποτυχίας του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν είναι προφανώς η Wall Street όπου εκεί λαμβάνουν χώρα πολλοί παράγοντες ενώ π.χ. μόνο η στήριξη των μετοχών με επαναγορές ιδίων μετοχών φθάνει ετησίως τα 850 με 900 δισεκ. δολάρια δηλαδή για επαναγορές οι αμερικανικές εταιρίες δαπανούν 4 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος…
Η απόδειξη της αποτυχίας είναι ο Γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX που σημείωσε τέλη του 2021 το υψηλό όλων των εποχών στις 16.290 μονάδες…
Έκτοτε και κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και της μεγάλης εξάρτησης από το φυσικό αέριο η γερμανική οικονομία παραπαίει.
Ο DAX έχει υποχωρήσει στις 13.530 μονάδες και σε σχέση με τα υψηλά των 16.290 μονάδων ισοδυναμεί με πτώση -17%.
Το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο πουθενά.
Όχι μόνο δεν σημείωσε ιστορικό υψηλό, πλησίασε τις 974 μονάδες, ούτε καν τις 1.000 μονάδες και έκτοτε παραμένει περιθωριοποιημένο από το χαμηλό στις 764 μονάδες τον Μάιο του 2022 στις 859 μονάδες τον Αύγουστο του 2022.
Ομάδα 8-10 funds οι «επενδυτές»
Θα προσπεράσουμε γρήγορα τους διεθνείς λόγους.
Π.χ. η πανδημία του covid 19 προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στις οικονομίες και στα χρηματιστήρια το 2020 αλλά το τέλος του 2021 το γερμανικό χρηματιστήριο και ο δείκτης DAX βρέθηκε σε ιστορικά υψηλά.
Το ελληνικό χρηματιστήριο όχι μόνο δεν κατάφερε να ακολουθήσει ανάλογη πορεία αλλά απέδειξε ότι ενώ παραμένει αναδυόμενη αγορά σε νόμισμα αποτίμησης το ευρώ… δεν κατάφερε να προσελκύσει κεφάλαια.
Οι ίδιοι ανακυκλούμενοι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται στην Ελλάδα μια ομάδα 8-10 funds και αυτό είναι όλο.
Η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και η άνοδος των επιτοκίων έχουν επιδράσει διεθνώς στις αγορές και περίπου αναλογικά και στην Ελλάδα.
Οπότε πρέπει να δούμε γιατί το ελληνικό χρηματιστήριο απέτυχε και μαζί απέτυχε και το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης να καταστήσει το ελληνικό χρηματιστήριο ως την απόδειξη της οικονομικής της επιτυχίας.
Η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι απόδειξη αποτυχίας…και το ερώτημα είναι γιατί;
1)Η γενική εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι απογοητευτική.
2)Τα μέτρα που ελήφθησαν δεν έπεισαν τους επενδυτές.
Ισχυρά κέρδη στη Wall, θετική έκπληξη ο πληθωρισμός
Ώθηση την επιβράδυνση του πληθωρισμού των ΗΠΑ τον Ιούλιο, στο 8,5%, λαμβάνουν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι traders μειώνουν τα στοιχημάτά τους για μία τρίτη διαδοχική αύξηση επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο από τη Fed.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,4% στις 33.220 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,6%, στις 4.188 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει κέρδη 2% στις 12.743 μονάδες.
Η αγορά αποτιμά πιθανότητα 33,5% για αύξηση επιτοκίων κατά 75 μ.β. τον Σεπτέμβριο, από 67,5% που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.
Στο ταμπλό, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Apple, Alphabet, Amazon σημειώνουν κέρδη από 1,8% έως 3,3%.
Η μετοχή της Tesla σημειώνει άλμα σχεδόν 5%, μετά την πώληση μετοχών αξίας 6,9 δισ. δολ., από τον Elon Musk.
Κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές
Ώθηση από τον χαμηλότερο των εκτιμήσεων πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, στο 8,5%, λαμβάνουν οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1%, στις 13.667 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,2% στις 7.504 μονάδες.
Στις 6.529 μονάδες με άνοδο 0,6% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,8% στις 22.673 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει άνοδο 0,4% στις 8.347 μονάδες.
Tα futures των δεικτών της Wall Street σημειώνουν άνοδο 1%.
Η τιμή του φυσικού αερίου υποχώρησε κάτω από τα 200 ευρώ, με το ολλανδικό TTF στα 189,5 ευρώ με πτώση 1,8%.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό να υποχωρεί 0,5% στα 90,12 δολ. το βαρέλι και το brent στα 95,79 δολ. το βαρέλι με απώλειες 0,6%.
Πτώση στην Ασία, ο Hang Seng -2,5% - Ανησυχία για τη ζήτηση στην Κίνα
Πτώση καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, καθώς η υποχώρηση στις τιμές παραγωγού, ενισχύει την ανησυχία για την υποτονική ζήτηση στον μεγαλύτερο εξαγωγικό προορισμό της περιοχής, με την προσοχή να στρέφεται στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Ο δείκτης blue-chip Shanghai Shenzhen CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 1,2%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έχασε 0,6%.
Οι βιομηχανικές μετοχές της Κίνας δέχονται ισχυρές πιέσεις, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών παραγωγού υποχώρησε σε χαμηλό 17 μηνών τον Ιούλιο, αντανακλώντας την υποτονική δραστηριότητα στον απόηχο πολλών περιορισμών λόγω COVID-19.
Η ανάγνωση δείχνει επίσης την υποτονική ζήτηση για εξαγωγές εμπορευμάτων προς την Κίνα, οι οποίες αποτελούν σημαντικό οικονομικό μοχλό για αρκετές ασιατικές χώρες.
Την ίδια ώρα,οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2020- λίγο χαμηλότερα από το 2,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.
Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές της τεχνολογίας, καθώς στη Wall Street ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε 1,2%, μετά τις αρνητικές προβλέψεις από την εταιρεία παραγωγής chip Micron Technology.
Ο δείκτης Asia Dow σημείωνε πτώση 0,77% στις 3.230 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng υποχώρησε 2,5% στις 19.506 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,65% στις 27.819 μονάδες.
Ανοδικές τάσεις στις τράπεζες χωρίς δυναμική και τζίρο
Ανοδικές τάσεις καταγράφηκαν στις τραπεζικές μετοχές, με τη συναλαλκτική δραστηριότητα σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 3,2600 ευρώ, με άνοδο +3,10% με όγκο 990 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,9 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split.
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 0,9320 ευρώ, με άνοδο +2,37%, με όγκο 5,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,18 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,0385 ευρώ, με άνοδο +6,34% και όγκο 1,8 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,29 δισ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 πρ0 RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2022 στα 0,04303 ευρώ ή 0,71 ευρώ μετά το τελευταίο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα (14/4/2021).
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,96 ευρώ, με άνοδο +2,13% με όγκο 4,4 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 3,56 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,01 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 451 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,0800 ευρώ, με πτώση -0,87%, με όγκο 95 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 91 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,55 ευρώ, με πτώση -1,27% και κεφαλαιοποίηση 306 εκατ. ευρώ.
Μεικτά πρόσημα στα μη τραπεζικά blue chips με χαμηλές συναλλαγές
Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25, με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
H Coca Cola έκλεισε στα 23,69 ευρώ, με άνοδο +2,55% και κεφαλαιοποίηση στα 8,8 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 1η θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 17,10 ευρώ, με άνοδο +1,42% και αποτίμηση 7,56 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 6,0250 ευρώ, με άνοδο +4,87% και αποτίμηση 2,3 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 1,8920 ευρώ, με άνοδο +1,39% και κεφαλαιοποίηση 438 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 13,35 ευρώ, με άνοδο +0,30% και αποτίμηση 4,8 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 12,30 ευρώ, με άνοδο +1,82% και κεφαλαιοποίηση 963 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 6,47 ευρώ, με άνοδο +2,37% και κεφαλαιοποίηση 1,97 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 17,11 ευρώ, με πτώση -0,23% κεφαλαιοποίηση 1,89 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 15,04 ευρώ, με άνοδο +0,27% και κεφαλαιοποίηση 2,04 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,06 ευρώ, με άνοδο +1,62% και κεφαλαιοποίηση 2,15 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 8,00 ευρώ, με άνοδο +2,56% και κεφαλαιοποίηση 852 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,4920 ευρώ, με άνοδο +3,04% και κεφαλαιοποίηση 528 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0289 ευρώ, με άνοδο +4,71% και κεφαλαιοποίηση 28 εκατ. ευρώ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών