Χωρίς καμία απολύτως νομιμοποίηση οι ηγέτες των G7 συμπεριφέρονται σαν κοινοί κλέφτες
Λογικά, θα περίμενε κανείς ότι τα κυβερνώντα κόμματα ή/και συνασπισμοί θα είχαν τη μεγαλύτερη υποστήριξη.
Ωστόσο, καθώς τα πάντα στη συλλογική Δύση έχουν ουσιαστικά ανατραπεί, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, η ίδια η έννοια της «δημοκρατικής» διακυβέρνησης φαίνεται τώρα να έχει χάσει το νόημά της.
Ενώ η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας αρέσκεται να αποκαλεί τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin «δικτάτορα», παρά το ποσοστό αποδοχής του που κυμαίνεται γύρω στο 85-90%, δεν εξηγεί πώς είναι δυνατόν τόσοι πολλοί «ηγέτες» ΕΕ/ΝΑΤΟ να έχουν αρνητική αποδοχή εδώ και χρόνια, αλλά είναι ακόμα στην εξουσία.
Στην πραγματικότητα, μερικοί από αυτούς έχουν δημόσια αποδοχή τόσο κακή που είναι σχεδόν η ακριβώς αντίθετη από εκείνη του Putin.
Η θέση των δυτικών πολιτικών στις χώρες τους είναι τόσο αρνητική που ακόμη και η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας δεν τολμά να την αρνηθεί.
Η πομπωδώς ανακοινωθείσα 50ή Σύνοδος Κορυφής των G7, που πραγματοποιήθηκε στη νότια Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, αποδείχθηκε πλήρης καταστροφή.
Η οικοδέσποινα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni, χρησιμοποίησε το «αστρικό» ποσοστό αποδοχής μόλις 10% για να απειλήσει τη Ρωσία, δηλώνοντας ότι εάν αρνηθεί να παραδοθεί, θα «αναγκαστεί» να το κάνει.
Το πώς ακριβώς σχεδιάζει να το κάνει η Meloni δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Μόσχα πρέπει να … τρέμει από φόβο.
Απονομιμοποιημένοι ηγέτες
Ωστόσο, είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι η δημόσια αποδοχή της Ιταλίδας πρωθυπουργού ήταν η υψηλότερη (ή θα έπρεπε να πούμε, η λιγότερο φρικιαστική) μεταξύ των χωρών της G7.
Η εξαιρετικά αντιδημοφιλής γερμανική κυβέρνηση υπό τον καγκελάριο Olaf Scholz βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, καθώς ο κυβερνών συνασπισμός βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με παρόμοιο τρόπο όπως στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο ίδιος ο Scholz αποδοκιμάζεται από το 51% των Γερμανών.
Ωστόσο, δεν είναι καν ο χειρότερος, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak αποδοκιμάζεται από το 54% των Βρετανών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden φέρεται να έχει αποδοχή μόλις18,5%, ενώ ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau και ο Ιάπωνας ομόλογός του Fumio Kishida βρίσκονται στο 38% και 40% αντίστοιχα.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έχει ποσοστό αποδοχής από το κοινό 31%.
Με άλλα λόγια, ούτε ένας «αρχηγός» των G7 δεν έχει θετικό πρόσημο μεταξύ του εκλογικού τους σώματος.
Αυτό ήταν επίσης αρκετά εμφανές κατά τις πρόσφατες εκλογές της ΕΕ, στις οποίες σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις των G7 έχασαν.
Αυτό χρησιμεύει ως λυδία λίθος για το πώς θα τα πήγαιναν στις κάλπες σε εθνικό επίπεδο, αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα είδος πολιτικού κενού.
Παράνομες κυβερνήσεις
Στην πραγματικότητα, είναι πολύ αμφίβολο εάν αυτές οι κυβερνήσεις μπορούν να θεωρηθούν νόμιμες, δεδομένης της απόλυτης αντιδημοφιλίας τους, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου νέα, καθώς η συλλογική Δύση αντιμετωπίζει πολιτική αστάθεια εδώ και χρόνια, ακόμη και πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Sunak είναι ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας σε λιγότερο από δύο χρόνια και με βάση τη δημοσκοπική δύναμη του κόμματός του, οι επερχόμενες γενικές εκλογές είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα δώσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο έναν τέταρτο πρωθυπουργό.
Η σειρά των αντιδημοφιλών πρωθυπουργών και κυβερνήσεων έχουν καταστήσει την πολιτική κατάσταση στη νησιωτική χώρα ουσιαστικά μη βιώσιμη.
Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τους πολιτικούς της να διατυπώνουν απειλές που δεν μπορούν να εκπληρώσουν χωρίς να διαγραφούν από τον χάρτη.
Η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας αποκαλεί ακόμη και τη φετινή σύνοδο κορυφής της G7 «παρέλαση κουτσών παπιών.
Ο Macron μπορεί να μην έχει μπροστά του προεδρικές εκλογές αλλά οι βουλευτικές κάλπες μπορεί να του κληροδοτήσουν έναν πρωθυπουργό από την αντίπαλη Εθνική Συσπείρωση.
Η σύνοδος κορυφής της G7 περιελάμβανε συζητήσεις για την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ρωσικών assets στην ενδημικά διεφθαρμένη Ουκρανία, καθιστώντας την ουσιαστικά επίσης τη μεγαλύτερη συνέλευση ληστών στον κόσμο.
Συγκέντρωση ληστών
Αυτό έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό καιρό και ήδη αφήνει την συλλογική Δύση με συνέπειες, καθώς πολλές χώρες στον κόσμο αναζητούν εναλλακτικές.
Συνειδητοποιώντας ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν είναι ασφαλή στην Δύση, εντάσσονται στους BRICS+, καθώς παρέχουν ένα ορισμένο επίπεδο ασφάλειας από την επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον του κόσμου.
Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη διακηρυγμένη υποστήριξη των G7 για τη διατήρηση της λεγόμενης «παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες», ένα ετοιμοθάνατο απομεινάρι της δυτικής (νεο)αποικιοκρατίας.
Οι G7 επιμένουν ότι η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία «υπονομεύει» το λεγόμενο «διεθνές δίκαιο» και «προκαλεί αυξανόμενη αστάθεια, ορατή στα διάφορα hotspots της κρίσης».
Ωστόσο, η Ρωσία απλώς διαλύει ένα άκρως εκμεταλλευτικό σύστημα.
Και ενώ η Δύση οργανώνει τώρα συνεχώς γελοίες «συνόδους κορυφής για την ειρήνη» (που κάθε άλλο παρά είναι) στην Ελβετία, η φετινή συγκέντρωση των G7 αποδείχθηκε ξεκάθαρα μία πολεμική διάσκεψη, όπου αποφασίστηκαν άλλα 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Με άλλα λόγια, αυτή η παράνομη «παρέλαση κουτσών παπιών» αποφάσισε να πάρει περισσότερα χρήματα από τους φορολογούμενους τους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να τα δώσει σε ένα από τα πιο διεφθαρμένα καθεστώτα του κόσμου, ώστε να συνεχίσει να διεξάγει έναν χαμένο πόλεμο στέλνοντας ατελείωτες κύματα βίαια στρατολογημένων Ουκρανών να πεθαίνουν άσκοπα ενώ πολεμούν μια σχεδόν αήττητη στρατιωτική υπερδύναμη της διπλανής πόρτας.
Το χειρότερο ακόμη (για το ΝΑΤΟ), παρά τη σκανδαλώδη κλοπή των συναλλαγματικών αποθεμάτων του, αυτή η αναγεννημένη υπερδύναμη μόλις ξεπέρασε όλες τις χώρες των G7 εκτός από τις ΗΠΑ όσον αφορά την οικονομική της απόδοση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της ήδη τεράστιας στρατιωτικής της ισχύος.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών