Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξάρτητος Κουρδικός Σύνδεσμος: Το PKK/YPG απαγάγει παιδιά στη Συρία για ένοπλη στρατολόγηση - Η έκθεση του ΟΗΕ για το 2023

Ανεξάρτητος Κουρδικός Σύνδεσμος: Το PKK/YPG απαγάγει παιδιά στη Συρία για ένοπλη στρατολόγηση - Η έκθεση του ΟΗΕ για το 2023

Η Έκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις 2023

Σχετικά Άρθρα
Η κουρδική οργάνωση PKK/YPG απήγαγε τρία παιδιά από την επαρχία Ράκα και την περιοχή Manbij του Χαλεπίου στη Συρία για στρατολόγηση, δήλωσε αξιωματούχος.
Ο Redor al-Ahmad, εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης ομάδας Ανεξάρτητος Κουρδικός Σύνδεσμος, είπε στο Anadolu ότι ένας 13χρονος από τη Manbij και ένας 14χρονος και 15χρονος από τη Raqqa απήχθησαν από τους «τρομοκράτες».
Ο Ahmad είπε ότι οι τρομοκράτες εμποδίζουν τα παιδιά που απήχθησαν να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειές τους και μεταφέρονται στα λεγόμενα στρατόπεδα εκπαίδευσης για ένοπλη εκπαίδευση.
Από την αρχή του έτους, πρόσθεσε, η τρομοκρατική οργάνωση έχει απαγάγει περισσότερα από 35 παιδιά από περιοχές που κατέχει στο Χαλέπι, τη Ράκα, την Ντέιρ εζ-Ζορ και τις επαρχίες Αλ Χασάκα για να τα στρατολογήσει στις ένοπλες δυνάμεις της.

Το PKK/YPG στρατολόγησε βίαια 231 παιδιά στη Συρία το 2023

Η έκθεση του ΟΗΕ για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις για το 2023 αποκάλυψε ότι η τρομοκρατική ομάδα PKK/YPG και οι συνδεδεμένες δομές της στρατολόγησαν βίαια 231 παιδιά στις ένοπλες δυνάμεις τους.
Η έκθεση ανέφερε ότι η τρομοκρατική οργάνωση και άλλες συνδεδεμένες δομές σκότωσαν ή ακρωτηρίασαν επίσης οκτώ παιδιά το 2023 και μετέτρεψαν 31 σχολεία και νοσοκομεία για τις ένοπλες δραστηριότητές τους.
Στην αξιολόγησή του για την έκθεση, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Gouteres τόνισε την επείγουσα κατάσταση στη Συρία, επισημαίνοντας την ανησυχητική συχνότητα σοβαρών αδικημάτων κατά των παιδιών.
Τόνισε τη σημασία της τήρησης των διεθνών νόμων, της απελευθέρωσης όλων των κρατουμένων παιδιών χωρίς καθυστέρηση, της διακοπής των επιθέσεων σε εκπαιδευτικές και ιατρικές εγκαταστάσεις και της διασφάλισης ότι αυτά τα κτίρια δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικές δραστηριότητες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης