Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιστροφή κλίματος και κέρδη στη Wall Street - Στο 2,15% ο Nasdaq με «σίφουνα» Nvidia +8%

Αντιστροφή κλίματος και κέρδη στη Wall Street - Στο 2,15% ο Nasdaq με «σίφουνα» Nvidia +8%
Άρχισαν τα ερωτηματικά για το αν τελικά η Fed μειώσει τα επιτόκια...
(Συνεχές update) Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι τρεις κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, ξεπερνώντας την απογοήτευση που προκάλεσαν στους επενδυτές τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και στηριζόμενοι στην άνοδο μετοχών υψηλής κεφαλαοποίησης.
Το κλίμα στην αρχή της συνεδρίασης ήταν αρνητικό
, καθώς τα στοιχεία έδειξαν νέα αύξηση -σε μηνιαία βάση- των τιμών της αμερικανικής οικονομίας και εκτόξευση του δομικού πληθωρισμού, καθώς απέδειξαν πως ο στόχος της Federal Reserve (Fed) για -ετήσια- αύξηση στο 2% δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. 
Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Αύγουστο του 2024, αν και ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση υποχώρησε στο 2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, ο δείκτης τροφίμων αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία και 2,1% σε ετήσια βάση. Ο δείκτης για την ενέργεια μειώθηκε κατά 0,8% από τον Ιούλιο και 4% σε διάστημα δώδεκα μηνών.
Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, εκτινάχθηκε στο 3,2% σε ετήσιο επίπεδο και στο 0,3% σε μηνιαία βάση, υψηλότερα του αναμενομένου.

Έτσι, άρχισαν τα ερωτηματικά για το αν τελικά η Τράπεζα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου (17-18/9).
Βέβαια, ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell έδωσε «σήμα» για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην πρόσφατη ομιλία του στο συμπόσιο Jackson Hole τον περασμένο μήνα. 

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η ψυχραιμία επανήλθε και οι δείκτες άλλαξαν πρόσημο, καθώς δέχθηκαν ώθηση από το «ράλι» (8,1%) της Nvidia που συμπαρέσυρε τα υπόλοιπα blue chips και τις τεχνολογικές μετοχές.

Το κλείσιμο στους τρεις δείκτες (άνοιγμα στις 16:30):

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-09-11_231545.png

Οι top gainers και οι top losers της ημέρας σε Dow, S&P και Nasdaq: 

1_86.png
2_72.png
3_47.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης