Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Εσθονία - Να σπάσουν οι κόκκινες γραμμές κατά της Ρωσίας

Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Εσθονία - Να σπάσουν οι κόκκινες γραμμές κατά της Ρωσίας
Ο Alar Karis δήλωσε ότι πρέπει να ξεπεραστούν «όλες οι κόκκινες γραμμές» και ότι η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να φύγει από την Ουκρανία
Η Ουκρανία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει δυτικούς πυραύλους χωρίς περιορισμούς, δήλωσε ο πρόεδρος της Εσθονίας.
Ο Alar Karis δήλωσε επίσης ότι πρέπει να ξεπεραστούν «όλες οι κόκκινες γραμμές» και ότι η Ρωσία πρέπει να εξαναγκαστεί να φύγει από την Ουκρανία.
Η ειρήνη μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ουκρανικούς όρους, δήλωσε στην εφημερίδα Kyiv Independent.
Ο κ. Karis, η χώρα του οποίου συνορεύει με τη Ρωσία, δήλωσε: «Είμαστε σε μια πολύ απλή θέση: θα πρέπει να άρουμε τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων που λαμβάνει η Ουκρανία από τον δυτικό κόσμο, ώστε να μπορούμε να στοχεύσουμε τα drones από εκεί που ξεκινούν [στο ρωσικό έδαφος].
«Όταν συμβαίνει αυτό, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν φτάνουν ποτέ στην Ουκρανία, τη Λετονία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα».
Το αν θα επιτραπεί στην Ουκρανία να εκτοξεύει δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στη Ρωσία βρίσκεται ψηλά στη διεθνή ατζέντα, σημειώνει το Sky News.
Ο Sir Keir Starmer, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμενόταν να συζητήσει μια τέτοια κίνηση όταν συναντήθηκε με τον Joe Biden στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.
Η συνάντηση έληξε χωρίς να δοθεί κάποια υπόσχεση.
Η Ουκρανία υποστηρίζει εδώ και καιρό ότι θα πρέπει να της επιτραπεί να χρησιμοποιεί όπλα που μπορούν να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης