Οι λειτουργικές ταμειακές ροές δεν ενθουσίασαν και δεν κάλυψαν τις επενδυτικές με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο δανεισμός
Από την άλλη, η βελτίωση των μεγεθών είναι σημαντική έναντι της προηγούμενης χρήσης και κάνει πιο ελκυστικούς τους δείκτες.
Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τις αποτιμήσεις στον κλάδο της πληροφορικής εύκολα θα βγάλει το συμπέρασμα πως η μετοχή είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Ας τα δούμε από την αρχή και σε επίπεδο δημοσιευμένων μεγεθών: Ο τζίρος ανήλθε στα 364,6 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 15,8%, το δημοσιευμένο EBITDA στα 47,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 52% και τα καθαρά κέρδη στα 15,8 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 281%.
Σε προσαρμοσμένο επίπεδο ο τζίρος ήταν 351,3 εκατ. ευρώ και στο κάτω μέρος της εκτίμησης της διοίκησης. Το ίδιο ήταν και το προσαρμοσμένο EBITDA που ήταν 49,43 εκατ. ευρώ με τους υπολογισμούς που έχει κάνει η στήλη βάσει όσων έχει πει η διοίκηση να είναι μεταξύ 49,2 εκατ. ευρώ και 51,2 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 17 εκατ. ευρώ και αναμένονταν μεταξύ 14,1 εκατ. ευρώ και 18,1 εκατ. ευρώ.
Σε προσαρμοσμένο επίπεδο το p/e της μετοχής είναι στις 14 φορές και μάλλον είναι από τα χαμηλότερα του κλάδου. Σε δημοσιευμένο επίπεδο το p/e είναι 15 φορές και πάλι δηλαδή θα είναι από τα χαμηλότερα.
Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 95 εκατ. ευρώ, με τις περισσότερες εταιρείες του κλάδου να έχουν ελάχιστο ή και αρνητικό καθαρό δανεισμό, αλλά όχι το τζίρο της Austriacard.
Τα EBITDA όμως δίνουν μία σχέση καθαρού δανεισμού προς EBITDA μόλις 2 φορές.
Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 106,4 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας p/bv 2,24 φορές.
Το μέρισμα χαρακτηρίζεται φτωχό αφού τα 0,10 ευρώ δεν παραπέμπουν σε ελκυστική απόδοση.
Επιπλέον, ούτε οι λειτουργικές ταμειακές ροές ενθουσίασαν και δεν κάλυψαν τις επενδυτικές με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο δανεισμός.
Σημειώνεται πως υπάρχει σημαντική αύξηση αποθεμάτων και συμβατικών περιουσιακών στοιχείων.
Να σημειωθεί τέλος ότι ο όμιλος πουλάει σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Από κεντρική και ανατολική Ευρώπη, μέχρι Αμερική, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών