Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας, χωρίς να ενθουσιάσει – Οι μετοχές που πρόσφεραν στήριξη

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Στο υψηλό ημέρας, χωρίς να ενθουσιάσει – Οι μετοχές που πρόσφεραν στήριξη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Βελτιώθηκε λίγο προς την τελευταία ώρα η πορεία της αγοράς, λόγω και των αγορών στις ΗΠΑ, ενώ έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Δεν είχαμε συνεδρίαση που να δικαιολογεί το +0,72%. Έκλεισαν όμως σε υψηλό ημέρας Τιτάν, ΟΤΕ, Jumbo, Motor Oil, Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola και ΔΕΗ και ήταν αρκετό για να πάει και η αγορά στις 1.451 μονάδες σχεδόν. Αν εξαιρέσουμε τα πακέτα ο τζίρος ήταν μέτριος. Βελτιώθηκε και αυτός στο τέλος αλλιώς θα ήταν αρκετά χαμηλός.

ΕΛΠΕ: Έξι συνεχόμενες ανοδικές και επέστρεψε εκεί που ήταν πριν κάνει την κίνηση ο Πρωθυπουργός και ξαναβάλει φόρο στα διυλιστήρια. Πάλι καλά. Την Τετάρτη θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα. Το κλείσιμο της μετοχής δεν ήταν και το καλύτερο. Με υψηλό ημέρας στα 8,38 ευρώ έκλεισε στα 8,23 ευρώ και στο +1,79%.

ΤΙΤΑΝ: Εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον στη μετοχή και με σχετικά καλές συναλλαγές πήγε πάλι κοντά στα 30 ευρώ. Συγκεκριμένα έκλεισε στα 29,95 ευρώ και στο +3,81% με όγκο περίπου 60 χιλ. τεμάχια.

ΟΤΕ: Έχει μερικές καλές συνεδριάσεις στις τελευταίες και επανήλθε πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Δε μας λέει κάτι αυτό από μόνο του, αν δε δούμε συνέχεια και περαιτέρω τοποθετήσεις στη μετοχή. Στο υψηλό ημέρας σήμερα και στα 13,82 ευρώ με άνοδο 1,92%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε η Πειραιώς και η Alpha Bank. Αμφότερες στο υψηλό ημέρας. Eurobank και Εθνική υστέρησαν.

ΕΧΑΕ: Βγήκε η Eurobank Equities και θύμισε το discount της μετοχής και πήρε λίγο τα πάνω της. Μην νομίζετε πάντως πως είναι μόνο o MSCI που επειδή δε μας έβαλε σε watchlist δεν τραβάει η μετοχή. Είναι και η απουσία έργου από τη διοίκηση. Ούτε μία εταιρεία στο Χ.Α. δεν κατάφερε να φέρει ο ακριβοπληρωμένος Γιάννος Κοντόπουλος. Μία σοβαρή μεταρρύθμιση δεν έχει κάνει. Εδώ ήθελε να πετάξει έξω τις εταιρείες και ξαφνικά τους δίνει εναλλακτική να περάσουν στην ΕΝ.Α.. Η στήλη το είχε προτείνει αυτό και στο Χ.Α. ούτε που ήθελαν να το ακούσουν στην αρχή. Μετά κατάλαβαν ότι αυτά που σκέφτονται δεν έχουν γίνει πουθενά. Και εμείς περιμένουμε να πάει η μετοχή 6 ευρώ. Στα 4,8850 ευρώ και στο +3,61%.

ΑΔΜΗΕ: Το θέμα με την Κύπρο έχει κουράσει και μάλλον κάποιοι μπορεί να έχουν δίκιο αν σκέφτονται πως στην Κύπρο έχουν άλλο σκοπό και δεν εγκρίνουν αυτό το έργο. Δεν μπορεί να επιλέγεις τον άλλο δρόμο όταν υπάρχει αυτή η λύση. Η μετοχή μπορεί να ταλαιπωρήθηκε γι΄αυτό το λόγο, αλλά και πριν υπάρξει αυτή η εξέλιξη δεν είχαμε δει ενθουσιασμό. Με όγκο πάλι σήμερα αλλά ανοδικά. Στα 2,26 ευρώ και στο +1,57%.

IDEAL: Με 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έφτασε στα 5,95 ευρώ. Στο +2,41% σήμερα.

ΕΚΤΕΡ: Έκοψε 0,12 ευρώ μέρισμα σήμερα και έκλεισε με απώλειες 0,94% και στα 4,20 ευρώ. Ουσιαστικά έχασε 0,04 ευρώ από τα 0,12 ευρώ που έκοψε.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με όγκο σήμερα η μετοχή και αρκετά υψηλότερο από τον συνηθισμένο της. Στα 3,8050 ευρώ και στο -0,65%. Από τις μετοχές με τεράστια υστέρηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης