Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία συμμετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αντι-drone του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία συμμετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αντι-drone του ΝΑΤΟ

Η ανάπτυξη συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, η μέγιστη αποτελεσματικότητά τους και ο εφοδιασμός του στρατού σε επαρκείς ποσότητες είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί έγκαιρα

Για πρώτη φορά, η Ουκρανία συμμετείχε στην άσκηση αντι-drone του ΝΑΤΟ μαζί με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα και της επιστημονικής κοινότητας.
Η υπηρεσία Τύπου του ΝΑΤΟ ανέφερε σχετικά.
Από τις 10 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024, περισσότεροι από 450 συμμετέχοντες από 19 Συμμάχους του ΝΑΤΟ και τρεις χώρες - εταίρους συγκεντρώθηκαν στην Ολλανδία για να δοκιμάσουν την ικανότητα των εμπορικά διαθέσιμων συστημάτων αντι-drone να λειτουργούν απρόσκοπτα μαζί.


437141954_1227329718247488_4297615886361421289_n6-2.jpg

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας Άσκησης Τεχνικής Διαλειτουργικότητας (TIE) του ΝΑΤΟ, περισσότερα από 60 συστήματα και τεχνολογίες αντι-drone όπως αισθητήρες, συστήματα drone-on-drone, παρεμβολές και αναχαιτιστές στον κυβερνοχώρο δοκιμάστηκαν ζωντανά.
Η πρώτη ενεργή συμμετοχή της Ουκρανίας στην άσκηση είναι μέρος του Οδικού Χάρτη Συνεργασίας Καινοτομίας ΝΑΤΟ - Ουκρανίας που εγκρίθηκε από Συμμάχους και Ουκρανούς ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της Ουάσιγκτον.
«Ασκήσεις όπως το C-UAS TIE παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για την αντιμετώπιση πιεστικών προκλήσεων από κοινού, όπως η αυτονομία και η διαλειτουργικότητα των drone, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε από την εμπειρία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης στην αντιμετώπιση μικρών drones», ανέφερε η δήλωση.
Η ενσωμάτωση τεχνολογιών αντι-drone στην Ολοκληρωμένη Αεροπορική και Πυραυλική Άμυνα (IAMD) του ΝΑΤΟ είναι σημαντική για την ενισχυμένη αποτρεπτική και αμυντική στάση της Συμμαχίας.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ουάσιγκτον το 2024, οι Σύμμαχοι έλαβαν μέτρα για να βελτιώσουν περαιτέρω την ετοιμότητα, την ανταπόκριση και την ενσωμάτωση του ΝΑΤΟ IAMD.
Συμφώνησαν επίσης να υποστηρίξουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης