Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικό πλήγμα από τη Ρωσία - Με ανατίναξη γέφυρας διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση των Ουκρανών με το Pokrovsk

Στρατηγικό πλήγμα από τη Ρωσία - Με ανατίναξη γέφυρας διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση των Ουκρανών με το Pokrovsk
«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε σοβαρές τακτικές επιχειρήσεις στον ποταμό Zhuravka», τονίζει ο σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Igor Kimakovsky
Σε ένα στρατηγικής σημασίας πλήγμα οι μαχητές του ρωσικού στρατού απέκοψαν τη σιδηροδρομική σύνδεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το Pokrovsk, όπως αποκάλυψε με συνέντευξή του στο Channel One ο σύμβουλος του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Igor Kimakovsky.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε σοβαρές τακτικές επιχειρήσεις στον ποταμό Zhuravka. Αυτό είναι το τελευταίο, σε γενικές γραμμές, φυσικό εμπόδιο που καλύπτει το Mirgorod και το Pokrovsk», τόνισε σχετικά ο Kimakovsky.
Σύμφωνα με τον ίδιο, προς αυτή την κατεύθυνση ο ρωσικός στρατός διεξάγει πολύ σοβαρές επιχειρήσεις, το πυροβολικό και οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εργάζονται για να περιορίσουν στο μέγιστο όλο το φορτίο στους δρόμους που τροφοδοτούν τους ένοπλους σχηματισμούς της Ουκρανίας, δηλαδή ανατινάσσονται γέφυρες.
Όπως σημείωσε ο σύμβουλος, το τελευταίο πράγμα που έγινε ήταν να καταστραφεί η γέφυρα που μετέφερε τον σιδηρόδρομο προς το Pokrovsk.
Τώρα είναι αδύνατη η μεταφορά προσωπικού και πυρομαχικών εκεί σιδηροδρομικώς, εξήγησε ο πολιτικός.
Όπως έγραψε ο ιστότοπος KP.RU, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι χάρη στις ενεργές ενέργειες του ρωσικού στρατού, ο οικισμός της Novogrodovka στο Donetsk απελευθερώθηκε.
Λιγότερα από 20 χιλιόμετρα απέμειναν από αυτή την πόλη μέχρι το Pokrovsk.
Και οι δύο πόλεις συνδέονται με σιδηρόδρομο με συνεχή ροή.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο απόστρατος Γερμανός Αντιστράτηγος Roland Kater ανέφερε με τη σειρά του ότι η πιθανή κατάληψη του Krasnoarmeysk από τα ρωσικά στρατεύματα θα ήταν προφανώς ένα σημείο καμπής στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Αποκάλεσε την πόλη στρατηγικά κομβικό κέντρο για την άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης