Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Weltwoche: Starmer και Macron είναι οι πιο επικίνδυνοι ηγέτες στον πλανήτη - Θα τον κατακάψουν στις φλόγες του πολέμου

Die Weltwoche: Starmer και Macron είναι οι πιο επικίνδυνοι ηγέτες στον πλανήτη - Θα τον κατακάψουν στις φλόγες του πολέμου
Οι παλιές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - η Γαλλία και η Βρετανία - κροταλίζουν τα σπαθιά τους πιο δυνατά από όλους...
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron είναι οι πιο επικίνδυνοι πολιτικοί στον κόσμο, καθώς, νιώθοντας το «φανταστικό άλγος μιας χαμένης αυτοκρατορίας», θα μπορούσαν, μέσα σε μια κατάσταση έντονου πάθους, να πυροδοτήσουν μια παγκόσμια σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως γλαφυρά τονίζει άρθρο του περιοδικού Die Weltwoche.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα», καθώς οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ιδρύθηκε ως ειρηνευτικό εγχείρημα, διαδίδουν στρατιωτική ρητορική, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες, που διεξάγουν πολέμους σχεδόν κάθε χρόνο από την ίδρυσή τους, αναζητούν ειρηνική λύση.
Ταυτόχρονα, οι παλιές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις - η Γαλλία και η Βρετανία - «κροταλίζουν τα σπαθιά τους πιο δυνατά από όλους».
Το περιοδικό εξηγεί αυτή τη συμπεριφορά ως αποτέλεσμα του «φανταστικού πόνου της απώλειας μιας αυτοκρατορίας».
«Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το Παρίσι και το Λονδίνο δεν είναι τόσο ισχυρά όσο προσποιούνται. Πίσω από τις δυνατές τους υποσχέσεις προς την Ουκρανία υπάρχει ελάχιστη ουσία», σημειώνει το άρθρο.
«Αυτό τους καθιστά επιρρεπείς σε ριψοκίνδυνες κινήσεις υπό την επήρεια συναισθηματικής φόρτισης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια ανάφλεξη. Αυτό καθιστά τον Keir Starmer και τον Emmanuel Macron τους πιο επικίνδυνους παίκτες στην παγκόσμια πολιτική».

Η συμμαχία των προθύμων απεργάζεται σχέδια τριπλής απόβασης στην Ουκρανία

Επισημαίνεται ότι στις 20 Μαρτίου, στρατιωτικοί αξιωματούχοι από τη λεγόμενη «συμμαχία των προθύμων» συναντήθηκαν στο Λονδίνο για να συζητήσουν τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της σύγκρουσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από περίπου 30 δυτικές χώρες.
Την ίδια ημέρα, ο Starmer δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο καταρτίζει σχέδια για χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Λονδίνο και το Παρίσι ελπίζουν να συγκροτήσουν ένα «ειρηνευτικό σώμα» αποτελούμενο από 10.000 έως 30.000 στρατιώτες, με στόχο την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία.
Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσαν να περιπολούν τον ουκρανικό εναέριο χώρο, απογειούμενα από την Πολωνία.
Από την πλευράτ του, στις 12 Μαρτίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov δήλωσε ότι η παρουσία στρατευμάτων του ΝΑΤΟ, υπό οποιαδήποτε σημαία και με οποιαδήποτε ιδιότητα, σε ουκρανικό έδαφος συνιστά απειλή για τη Ρωσία.
Όπως τόνισε, η Μόσχα δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης