Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Suddeutsche Zeitung – Η φτώχεια στην Ελλάδα αισθητή και στον ατμοσφαιρικό αέρα – Δραματική η ποιότητα ζωής

Suddeutsche Zeitung – Η φτώχεια στην Ελλάδα αισθητή και στον ατμοσφαιρικό αέρα – Δραματική η ποιότητα ζωής
Τι δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια



Στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης και στην επιδείνωση της ποιότητας του αέρα στις ελληνικές μεγαλουπόλεις αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, υπογραμμίζοντας πως βασική αιτία για αυτήν την εξέλιξη είναι η φτώχεια ως συνέπεια τα οικονομικής κρίσης.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι οι οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που σοβεί στην Ελλάδα γίνονται πλέον ιδιαίτερα αισθητές και στον ατμοσφαιρικό αέρα.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα επικαλείται έρευνα των καθηγητών του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, Κωνσταντίνου Σιούτα και Άριαν Σαφάρι που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science & Technology.
«Οι επιστήμονες είχαν συλλέξει επανειλημμένα δείγματα αέρα το χειμώνα του 2012 αλλά και στην αρχή του φετινού χειμώνα, διαπιστώνοντας κατά την ανάλυση ότι ειδικά η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έχει αυξηθεί κατά 30% σε σύγκριση με το διάστημα πριν από το ξέσπασμα της κρίσης» αναφέρει η Suddeutsche Zeitung, επικαλούμενη τα ευρήματα της έρευνας.
«Αυτά τα στοιχεία, με διάμετρο μικρότερη των 2,5 μικρομέτρων (που αντιστοιχεί περίπου σε 1/30 της διαμέτρου μίας τρίχας), θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία, επειδή εισχωρούν βαθιά στους ιστούς των πνευμόνων. Μπορούν να προξενήσουν παθήσεις στην καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα» τονίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
«Οι άνθρωποι θέλουν να ζεσταθούν, παλεύουν με την υψηλή ανεργία και τα αυξανόμενα έξοδα για καύσιμα. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι προχωρούν στην καύση χαμηλής ποιότητας υλικών, όπως ξύλου και σκουπιδιών. Ως εκ τούτου, η συγκέντρωση μικροσωματιδίων έχει αυξηθεί από 26 σε 36 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Σιούτας, τη στιγμή που η Suddeutsche Zeitung επισημαίνει ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συνιστά το όριο των 10 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο αέρα για αυτά τα επιβλαβή στοιχεία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης