Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η τιμή του Bitcoin θα φτάσει $50k ή $80k; Πώς οι ΗΠΑ θα επηρεάσουν την τιμή;

tags :
Η τιμή του Bitcoin θα φτάσει $50k ή $80k; Πώς οι ΗΠΑ θα επηρεάσουν την τιμή;
Το Bitcoin ανέκαμψε σύντομα πάνω από τα 55.500 δολ. στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από ήπιες απώλειες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο

Με το Bitcoin συνεχίζει να παρουσιάζει διακυμάνσεις στις τιμές του, οι αναλυτές εξετάζουν εάν η τιμή του BTC θα φτάσει πρώτα στις $50,000 ή στις $80,000 τους επόμενους μήνες. Η πορεία του Bitcoin φαίνεται να εξαρτάται έντονα από τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, κυρίως από τα οικονομικά δεδομένα και τις πολιτικές αποφάσεις της Federal Reserve (Fed). Οι επερχόμενες εκθέσεις οικονομικών δεικτών και οι εκλογές των ΗΠΑ ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των τιμών τόσο στο Bitcoin όσο και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Αγοράστε $PEPU εδώ

Η εικόνα του Bitcoin τώρα

Το Bitcoin ανέκαμψε σύντομα πάνω από τα 55.500$ στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, έπειτα από ήπιες απώλειες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, κλείνοντας με αρνητική απόδοση 4,26% για την εβδομάδα. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών, με την προηγούμενη εβδομάδα να καταγράφει πτώση 11%. Οι πτώσεις αποδίδονται κυρίως στην απροσδόκητη πτώση στις μη γεωργικές θέσεις εργασίας των ΗΠΑ και στις αρνητικές ροές από τα Bitcoin ETFs. Γίνεται μνεία ότι η τιμή του BTC αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 56.973$, με μια άνοδο 3% το τελευταίο 24ωρο.

Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται περαιτέρω οικονομικά δεδομένα από τις ΗΠΑ, όπως η έκθεση για τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI) και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI), τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση της Fed στις 18 Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι, εάν η οικονομία των ΗΠΑ αποδυναμωθεί, το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει στην περιοχή των 30.000$ - 40.000$. Αντίθετα, εάν ο Donald Trump κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, υπάρχει πιθανότητα το Bitcoin να ξεπεράσει τα 80.000$ έως το τέλος του έτους.

Τεχνικές Προβλέψεις και πιθανά σενάρια για την τιμή του Bitcoin

Ο αναλυτής Peter Brandt χρησιμοποιεί την Bayesian ανάλυση για να προβλέψει ότι υπάρχει πιθανότητα 65% το Bitcoin να πέσει κάτω από τα τις 40 χιλιάδες δολάρια, με πιθανότητα 20% να φτάσει στις 80, και 15% να φτάσει στις 130 έως τον Σεπτέμβριο του 2025.
Ο Markus Thielen, ιδρυτής της 10x Research, αναφέρει επίσης ότι το Bitcoin έχει φτάσει σε κορύφωση του κύκλου του τον Απρίλιο και ότι η μειωμένη δραστηριότητα στο δίκτυο Bitcoin καθώς επίσης και οι ροές από τα ETFs δείχνουν περαιτέρω πτωτικές τάσεις.
Αντίθετα, άλλοι αναλυτές συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη θεωρία του "halving" για την αύξηση της τιμής του Bitcoin, τονίζοντας ότι το Bitcoin σημείωσε νέες κορυφές μετά από κάθε halving, ειδικά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα του 2016 και 2020.

Ποια κρυπτονομίσματα αναμένεται να ανέβουν σε τιμή;

Εκτός από το Bitcoin, υπάρχουν κι άλλα κρυπτονομίσματα που παρουσιάζουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα, με μεγάλες μάλιστα δυνατότητες αύξησης της τιμής τους. Τα δύο πιο δημοφιλή ανερχόμενα κρυπτονομίσματα αυτή τη στιγμή, είναι το Pepe Unchained ($PEPU) και το Mega Dice Token ($DICE).

Pepe Unchained ($PEPU)

Το Pepe Unchained, ένα από τα νεότερα meme coins της αγοράς, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 12,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της προπώλησής του και θεωρείται μια αναβάθμιση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος $PEPE. Το νέο αυτό κρυπτονόμισμα βασίζεται σε ένα Layer-2 δίκτυο, το οποίο προσφέρει χαμηλότερα τέλη και ταχύτερες συναλλαγές, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία των χρηστών. Με την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Pepe Chain και το σύστημα staking με αποδόσεις 162%, η αγορά Pepe Unchained αναμένεται να αποτελέσει μία από τις καλύτερες επενδύσεις για το 2024.

Αγοράστε $PEPU εδώ

Mega Dice Token ($DICE)

Το Mega Dice Token ($DICE) είναι επίσης δημοφιλές κρυπτονομίσματα, το οποίο παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές για το 2024. Το $DICE συνδέεται με τον αναδυόμενο χώρο του online gaming και των αθλητικών στοιχημάτων, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις στο blockchain. Το ενδιαφέρον για το $DICE έχει αυξηθεί εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του και της υποστήριξης από ένα από τα καλύτερα καζίνο με κρυπτονομίσματα. Η προπώλησή του έχει προσελκύσει αρκετούς μικρούς και μεγάλους επενδυτές, με τους αναλυτές να προβλέπουν μια σημαντική άνοδο μετά την επίσημη κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος.

Αγοράστε $DICE εδώ

Δήλωση αποποίησης ευθυνών
Το παρόν άρθρο παρέχεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Αποτελεί προσωπική άποψη του γράφοντος και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε τίτλου, προϊόντος, υπηρεσίας ή επένδυσης.
Οι πληροφορίες δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης