Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πτώση για τον χρυσό, εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%

Goldman Sachs: Πτώση για τον χρυσό, εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%
Οι αναλυτές της Goldman Sachs επισημαίνουν ότι οι μειώσεις επιτοκίων από τη Fed αναμένεται να επαναφέρουν τα δυτικά κεφάλαια στα ETFs χρυσού
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι ο χρυσός θα υποστεί μια μικρή, βραχυπρόθεσμη υποχώρηση, εάν η Fed μειώσει τα επιτόκια κατά μόλις 25 μονάδες βάσης, εκφράζουν αναλυτές της Goldman Sachs. Στη συνέχεια, όμως, το πολύτιμο μέταλλο θα σημειώσει ράλι σε επίπεδο ρεκόρ υποβοηθούμενο από τις αυξανόμενες ροές σε ETFs που υποστηρίζονται από ράβδους χρυσού.
«Οι μειώσεις των επιτοκίων από τη Fed αναμένεται να επαναφέρουν τα δυτικά κεφάλαια στα ETFs χρυσού, ένα στοιχείο που απουσίαζε σε μεγάλο βαθμό από το έντονο ράλι του χρυσού που παρατηρήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφεραν οι αναλυτές Lina Thomas και Daan Struyven σε ενημερωτικό τους σημείωμα, επαναλαμβάνοντας την πρόβλεψη της τράπεζας για άνοδο στα 2.700 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι τις αρχές του 2025.

Διχασμένοι οι επενδυτές

Το πολύτιμο μέταλλο ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα με τις ισχυρότερες επιδόσεις φέτος, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου ένα τέταρτο και σημειώνοντας διαδοχικά ρεκόρ, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τις αγορές και οι traders προσβλέπουν στη στροφή της Fed προς τη νομισματική χαλάρωση. Οι επενδυτές παραμένουν διχασμένοι σχετικά με το αν η Fed θα ξεκινήσει τον κύκλο χαλάρωσης αυτή την εβδομάδα με μια μείωση κατά μισή μονάδα ή -όπως αναμένει η Goldman Sachs- μια πιο μετριοπαθή μείωση κατά 25 μονάδες βάσης.
«Ενώ βλέπουμε κάποια τακτική πτώση στις τιμές του χρυσού σύμφωνα με τη βασική υπόθεση των οικονομολόγων μας για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης από τη Fed, αναμένουμε σταδιακή ώθηση στα ETFs -και συνεπώς στις τιμές του χρυσού- από τον κύκλο χαλάρωσης της Fed», ανέφεραν οι αναλυτές. «Δεδομένου ότι τα χαρτοφυλάκια των ETFs αυξάνονται μόνο σταδιακά καθώς η Fed μειώνει, αυτή η άνοδος δεν έχει ακόμη προεξοφληθεί πλήρως», πρόσθεσαν.
Οι διεθνείς επενδύσεις σε ETFs που υποστηρίζονται από ράβδους χρυσού έχουν ανακάμψει τους τελευταίους μήνες μετά τη βύθιση στα μέσα Μαΐου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2019, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Bloomberg. Παρά τη διαρκή άνοδο του χρυσού, παραμένουν χαμηλότερα από έτος σε έτος και περίπου 25% κάτω από το μέγιστο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας το 2020. Καθώς τα ETF υποστηρίζονται από ράβδους χρυσού, οι εισροές «μειώνουν τη φυσική προσφορά χρυσού που είναι διαθέσιμη στην αγορά», ανέφεραν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης