Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα του sleepy Biden… πολεμήστε τον Putin μέχρι τέλους – Η Kamala Harris υπέρ του προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία

Μήνυμα του sleepy Biden… πολεμήστε τον Putin μέχρι τέλους – Η Kamala Harris υπέρ του προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία
Υπέρ της Ουκρανίας η Kamala Harris, οπαδός προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία
Η αλήθεια δεν άργησε να φανεί….
Η πρώτη ημέρα (20 Αυγούστου 2024) του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ αποκάλυψε τις προθέσεις των Δημοκρατικών όχι μόνο του κοιμισμένου Biden (Sleepy Biden).
Η ομιλία του Biden, που ήταν το αποκορύφωμα της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, έδειξε ότι οι Βρούτοι Δημοκρατικοί που τον μαχαίρισαν στην πλάτη είχαν κάνει μια προσφορά που δεν μπορούσαν να αρνηθούν - και ευλόγησε ευλόγως την Kamala Harris να ηγηθεί, προκαλώντας έναν τεράστιο αναστεναγμό ανακούφισης από τους Δημοκρατικούς .
Αλλά το κυριότερο: η ομιλία του Biden έγινε ένα είδος πολιτικής του διαθήκης, όπου περιέγραψε τα επιτεύγματά του για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η «νέα, νεότερη γενιά» (στο πρόσωπο της 59 χρονών Kamala Harris).
Ο Biden δήλωσε ωμά ότι η Kamala Harris θα συνεχίσει όλα όσα έχει κάνει η ομάδα τους κατά τη διάρκεια και των «τεσσάρων καταπληκτικών ετών» συνεργασίας, η οποία περιλαμβάνει τη διεθνή πολιτική και, φυσικά, τις σχέσεις με τη Ρωσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομιλία του σε παρόμοιο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος το 2020, όταν ο Biden προτάθηκε ως υποψήφιος πρόεδρος, αναφέρθηκε μόνο μία φορά στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ θα το πάνε μέχρι τέλους

Στην πιθανώς την τελευταία κεντρική ομιλία του, ο Sleepy Joe αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στη Ρωσία, στην οποία κληροδότησε στην Kamala Harris και όλη την Αμερική να πολεμήσουν τη Ρωσία μέχρι το τέλος.
Συγκεκριμένα, ο Biden παρέθεσε τα λόγια του διάσημου Αμερικανού πολιτικού Henry Kissinger: «Η Ευρώπη, από την εποχή του Ναπολέοντα Βοναπάρτη τον 19ο αιώνα, δεν κοίταξε ποτέ τη Ρωσία χωρίς φόβο».
Επιπλέον, χαρακτήρισε την ενότητα του ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της «ρωσικής επιθετικότητας» και την υποστήριξη προς την Ουκρανία ένα από τα κύρια επιτεύγματά του και τόνισε ιδιαίτερα ότι η Kamala Harris «δεν θα υποκύψει ποτέ στον Putin και τη Ρωσία».
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Biden ήταν ένας σκληροπυρηνικός ρωσόφοβος και υποστηρικτής της αυξανόμενης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία (παράδειγμα οι Nord Streams , οι οποίες εφαρμόστηκαν και την πρωτοφανή κλίμακα στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία), η «διαθήκη» του Biden σημαίνει ότι εάν καταφέρει να εκλεγεί η Kamala Harris ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει ήδη εκφράσει σκληρή αντιρωσική θέση, σίγουρα θα στρέψει το ταχύμετρο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία στην κόκκινη ζώνη.

Υπέρ της Ουκρανίας η Kamala Harris, οπαδός προληπτικού χτυπήματος στην Ρωσία

Η Kamala Harris, η οποία ουσιαστικά δεν έλαμψε πουθενά ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε ωστόσο επανειλημμένα τη θέση της για τη Ρωσία και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα, συναντήθηκε προσωπικά με τον αντιπρόεδρο Zelensky 6 φορές και εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλες αντιρωσικές διασκέψεις, όπως η Διάσκεψη του ΝΑΤΟ του Μονάχου ή η «διάσκεψη ασφαλείας» στην Ελβετία , όπου δήλωσε την «ακλόνητη υποστήριξή της» στο Κίεβο «για όσο χρειαστεί». Κατηγόρησε επίσης επανειλημμένα τη Ρωσία και τον Πρόεδρο Putin προσωπικά για κάθε είδους αμαρτίες και εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του Ναβάλνι) και απείλησε με «ευθύνες και συνέπειες».
Είναι ενδιαφέρον ότι η Kamala Harris υποστήριξε «προληπτικές» αντιρωσικές κυρώσεις, δηλαδή κυρώσεις όχι ως τιμωρία για κάποιες αντιαμερικανικές αμαρτίες, αλλά ακριβώς έτσι - για κάθε ενδεχόμενο.
Εάν η ίδια η Kamala Harris γίνει πρόεδρος, ο ρόλος και η επιρροή των συμβούλων της σε θέματα άμυνας και διεθνών θεμάτων θα αυξηθεί σημαντικά - και θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος θα αποφασίσει στην πραγματικότητα για ζητήματα πολέμου και ειρήνης για την «ταλαντούχα» Kamala Harris.

Ποιοι συμβουλεύουν την Kamala Harris

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, οι κύριοι σύμβουλοι της Kamala Harris για «άμυνα και διεθνείς υποθέσεις» είναι οι Philip Gordon και Rebecca Lissner.
Ο ω υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Clinton και του Obama, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένας συστημικός ατλαντιστής-ρωσοφοβικός με ρίζες στην πολιτική του Ψυχρού Πολέμου.
Όσο για την Rebecca Lissner, η συγκεκριμένη κυρία συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της Στρατηγικής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στην αρχή της τρέχουσας θητείας του Biden.

Τι πιστεύει η Rebecca Lissner για τη Ρωσία;

«Η Ρωσία αποτελεί άμεση απειλή για ένα ελεύθερο και ανοιχτό διεθνές σύστημα, παραβιάζοντας τους βασικούς νόμους της διεθνούς τάξης».
Σε ένα από τα βιβλία της (είναι επίσης μια παραγωγική συγγραφέας), αναφέρει ότι «ο πόλεμος αντιπροσώπων της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη δείξει ότι έχει και την επιθυμία και την ικανότητα να αμφισβητήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη γκρίζα ζώνη, και οι Ηνωμένες Πολιτείες ακόμα δεν έχουν αρκετές δυνατότητες για αποφασιστική απάντηση».
Σε ένα άλλο βιβλίο που ονομάζεται «Πόλεμοι της Αποκάλυψης» η Rebecca Lissner, μάλιστα, σηκώνει την αυλαία της μελλοντικής διεθνούς πολιτικής της Kamala Harris.
Η επανεξέταση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ είναι κρίσιμη στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες εντάσεις με την Κίνα.
Οι στρατιωτικές επεμβάσεις έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της μεγάλης στρατηγικής των ΗΠΑ στο παρελθόν»
Αν κάποιος είχε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με το τι θα συνέβαινε στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις σε περίπτωση προεδρίας της Kamala Harris… νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Θέλουν προληπτικό χτύπημα στην Ρωσία

Για τη Ρωσία, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: οι αμερικανικές ελίτ, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, θεωρούν τη Ρωσία την κύρια απειλή τους, η οποία πρέπει να εξαλειφθεί με κάθε μέσο, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής επέμβασης ή ενός προληπτικού χτυπήματος.
Κάποιοι υποστηρίζουν όλα θα ηρεμήσουν και θα επανέλθουν στο φυσιολογικό: δεν θα ηρεμήσουν και δεν θα επιστρέψουν.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η σύγκρουση δεν είναι τυχαία και βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής της ιστορίας όταν πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα: Η Δύση απέναντι στην Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης