Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη ανάπτυξης 4,6% στη Ρωσία το α' εξάμηνο 2024, άχρηστες οι κυρώσεις - Ο Putin ανακοίνωσε χαμηλό ρεκόρ ανεργίας 2,4%

Έκρηξη ανάπτυξης 4,6% στη Ρωσία το α' εξάμηνο 2024, άχρηστες οι κυρώσεις  - Ο Putin ανακοίνωσε χαμηλό ρεκόρ ανεργίας 2,4%
Η ρωσική οικονομία, όπως και το προηγούμενο έτος, συνεχίζει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό
Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 4,6% το πρώτο εξάμηνο του 2024, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin, σε συνάντηση για οικονομικά θέματα.
«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν πρόσθεσε 4,6%», είπε.
Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι η ρωσική οικονομία, όπως και το προηγούμενο έτος, συνεχίζει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό.

Διατηρείται το ρεκόρ χαμηλής ανεργίας στο 2,4%,

Η αύξηση των μισθών σε πραγματικούς όρους στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Ιανουάριο-Μάιο ανήλθε σε 10,1%, ενώ διατηρείται το ρεκόρ χαμηλής ανεργίας στο 2,4%, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Ο επικεφαλής του κράτους σημείωσε ότι η καταναλωτική ζήτηση παραμένει ισχυρή: ο κύκλος εργασιών του λιανικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 8,8% σε έξι μήνες.
Οι ρωσικές αρχές βασίζονται στην κατάσταση της οικονομίας κατά την εφαρμογή των σχεδίων για την ανάπτυξη της χώρας, καθώς το βιομηχανικό, εμπορικό, εφοδιαστικό και οικονομικό δυναμικό είναι αυτό που καθορίζει τις δυνατότητες του κράτους σε πόρους και προϋπολογισμό.
Ο Putin χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ταχεία ανάπτυξη του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης