Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική η κατάσταση στο ουκρανικό Pokrovsk, χωρίς νερό και φυσικό αέριο

Δραματική η κατάσταση στο ουκρανικό Pokrovsk, χωρίς νερό και φυσικό αέριο
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν φύγει τις τελευταίες έξι εβδομάδες
Δραματικά είναι η κατάσταση στην πόλη-κλειδί της ανατολικής Ουκρανίας, το Pokrovsk, το οποίο δεν διαθέτει ούτε πόσιμο νερό, ούτε φυσικό αέριο για μαγείρεμα και θέρμανση, ανακοίνωσαν οι αρχές την Πέμπτη, καθώς ο ρωσικός στρατός στην περιοχή του Donetsk καταστρέφει τις δημόσιες υποδομές και αναγκάζει τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ένας σταθμός φιλτραρίσματος νερού στο Pokrovsk υπέστη ζημιές στις πρόσφατες μάχες και περισσότερα από 300 βιαστικά διανοιγμένα πηγάδια αποτελούν την τελευταία πηγή πόσιμου νερού της πόλης, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Donetsk Vadym Filashkin, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press (AP).
Την Τετάρτη, οι Ρώσοι κατέστρεψαν έναν σταθμό διανομής φυσικού αερίου κοντά στο Pokrovsk, δήλωσε ο Filashkin.
Περίπου 18.000 άνθρωποι παραμένουν στην πόλη, μεταξύ των οποίων 522 παιδιά, είπε.
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν φύγει τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν όλο και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές, δήλωσε ο Filashkin.
«Η εκκένωση είναι η μόνη ... επιλογή για τους πολίτες», πρόσθεσε.
Το Pokrovsk είναι ένα από τα κύρια αμυντικά οχυρά της Ουκρανίας και ένας βασικός κόμβος εφοδιασμού στην περιοχή του Donetsk , η οποία βρίσκεται σε τμήμα της μεθοριακής γραμμής των 1.000 χιλιομέτρων.
Η κατάληψή του θα έθετε σε κίνδυνο τις αμυντικές ικανότητες και τις οδούς ανεφοδιασμού της Ουκρανίας και θα έφερνε τη Ρωσία πιο κοντά στον διακηρυγμένο στόχο της να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή, την οποία κατέχει εν μέρει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης