Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Η Γαλλία συγκλονίστηκε από την προειδοποίηση Putin – Πάγωσε ο Macron και έψαχνε τον Zelensky, δραματικό παρασκήνιο

Le Monde: Η Γαλλία συγκλονίστηκε από την προειδοποίηση Putin – Πάγωσε ο Macron και έψαχνε τον Zelensky, δραματικό παρασκήνιο
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» δηλώνει το Παρίσι 
Σχετικά Άρθρα
Οι Γάλλοι αξιωματούχοι συγκλονίστηκαν από την προειδοποίηση του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin για επικείμενη κλιμάκωση σε περίπτωση χορήγησης άδειας για χτυπήματα με δυτικά όπλα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος και θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι Ρώσοι να επεκτείνουν την κλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων», είπε υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου.
Ταυτόχρονα, παρά τις διευρυνόμενες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με χτυπήματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος, το Παρίσι συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό σε επίσημο επίπεδο.
Η εφημερίδα παραδέχεται ότι το σχετικό θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky αλλά το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν το επιβεβαιώνει.

Η Γαλλία δεν θέλει κλιμάκωση

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει επίσης την πρόσφατη επίσκεψη στο Παρίσι του Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, Alexander Litvinenko κατά την οποία, μεταξύ άλλων, επρόκειτο να συζητηθεί αυτό το θέμα.
Η τελευταία δήλωση για το θέμα των χτυπημάτων βαθιά σε ρωσικό έδαφος έγινε από τον Γάλλο Πρόεδρο τον Μάιο 2024 κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γερμανία.
Στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ «της εξουδετέρωσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων από τις οποίες εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία», αλλά ζήτησε να αποφευχθεί το χτύπημα πολιτικών στόχων, καθώς και βάσεις που δεν εμπλέκονται στον πόλεμο.
Ο Macron δήλωσε ότι η Γαλλία βοηθά μόνο στην υπεράσπιση του ουκρανικού εδάφους, «παραμένοντας στο ίδιο πλαίσιο» και «δεν θέλει κλιμάκωση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης