Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Μέχρι πότε θα αγνοεί τα ιστορικά υψηλά των ξένων αγορών – Στο rebalancing τα βλέμματα

Χρηματιστήριο: Μέχρι πότε θα αγνοεί τα ιστορικά υψηλά των ξένων αγορών – Στο rebalancing τα βλέμματα
Στο κλείσιμο θα γίνει το rebalancing των δεικτών FTSE Russell με εισροές για Cenergy και Intralot και εκροές για Viohalco
Σχετικά Άρθρα
Το πάρτι στις ξένες αγορές συνεχίστηκε χθες με νέα ιστορικά υψηλά σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά το ελληνικό χρηματιστήριο έδειξε και πάλι μία εικόνα αδιαφορίας, αν και κατάφερε να κλείσει με άνοδο.
Η εικόνα του σίγουρα δεν ενθουσιάζει, αλλά διαθέτει εταιρείες με ελκυστικά θεμελιώδη και φθηνή αποτίμηση. Αν συγκριθούν οι αποτιμήσεις των ελληνικών εταιρειών με αντίστοιχες στις ΗΠΑ για παράδειγμα θα φανεί ένα τεράστιο discount.
Ωστόσο, μάλλον δεν έχουν καταφέρει οι ελληνικές επιχειρήσεις να το περάσουν στους ξένους επενδυτές και το χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει επενδυτές ώστε να εισρεύσει φρέσκο χρήμα.
Τώρα και με το επικείμενο placement της Εθνικής Τράπεζας αλλά και την είσοδο της Τράπεζας Κύπρου η ρευστότητα περιορίζεται περαιτέρω.
Για σήμερα αναμένεται αύξηση των συναλλαγών καθώς θα γίνει το rebalancing των δεικτών FTSE Russell, ενώ υπάρχει και τριπλή λήξη στο χρηματιστήριο παραγώγων.
Η Cenergy εισέρχεται στον Large Cap FTSE Russell και φεύγει η Viohalco, ενώ η Intralot εισέρχεται στον Mid Cap και αναμένονται αξιόλογες ροές κεφαλαίων.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Τράπεζα Αττικής μετά τη χθεσινή ανοδική αντίδραση και τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εξαμήνου, η Viohalco, η οποία επίσης δημοσίευσε αποτελέσματα και από μικρότερες εταιρείες η Lavipharm λόγω αποτελεσμάτων και η Ideal λόγω ανακοινώσεων για επικείμενη εξαγορά εταιρείας.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν την ανάγνωση της μεγάλης μείωσης επιτοκίων από τη FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να αναζητήσει κατεύθυνση, εν όψει της λήξης των παραγώγων σήμερα.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ότι η αγορά θα επεκτείνει τα κέρδη μετά το ράλι στις ΗΠΑ, με αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα λόγω του rebalancing του FTSE και της τριπλής λήξης. Γενικότερα, στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον νομισματικής πολιτικής, θα περιμέναμε ότι οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και οι εταιρείες ακινήτων θα προσελκύσουν σταδιακά το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Beta
Τα επίπεδα ρεκόρ στη Wall Street μπορεί να στηρίξουν μία συνέχεια της ανοδικής κίνησης σήμερα, καθώς το ισχυρό κλίμα στο εξωτερικό μπορεί να δώσει κίνητρα στους επενδυτές να αυξήσουν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Σημειώστε πως σήμερα λήγουν τα παράγωγα σε δείκτες και μετοχές σειράς Σεπτεμβρίου ενώ στο τέλος της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί το rebalancing των δεικτών FTSE Russell.

Κύκλος
Κλείνουν σήμερα τα παράγωγα επί μετοχών και δεικτών του τρέχοντα μήνα, ενώ στις δημοπρασίες θα γίνουν οι αναδιαρθρώσεις των δεικτών FTSE – Russell (είσοδος της Cenergy στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, της Βιοχάλκο στο Mid Cap από κοινού με την Intralot που αναβαθμίζεται και στο Micro Cap η Interlife, ενώ 7 άλλες διαγράφονται). Η υπέρβαση των 1431 μονάδων ο άμεσος στόχος για το Γ.∆. ώστε να συντηρηθεί ο πήχης των προσδοκιών για ψηλότερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης