Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πιέζεται η Motor Oil λόγω της πυρκαγιάς και του γενικότερου αρνητικού κλίματος στο Χ.Α. - Οι εξηγήσεις της διοίκησης

tags :
Πιέζεται η Motor Oil λόγω της πυρκαγιάς και του γενικότερου αρνητικού κλίματος στο Χ.Α. - Οι εξηγήσεις της διοίκησης
Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες για τις οποίες η Εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών
Σχετικά Άρθρα
Επαρκείς κρίνονται οι εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση της Motor Oil πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης και έχουν περιορίσει σημαντικά τις πιέσεις που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να είχαν ασκηθεί στη μετοχή.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες και κατάφεραν να περιορίσουν και στη συνέχεια να σβήσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφεραν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, πιέσεις με αποτέλεσμα η μετοχή να γράψει χαμηλό στα 21,18 ευρώ (-1,94%).
Όσο το κλίμα δεν ήταν αρνητικό στο χρηματιστήριο, οι αγοραστές περιόρισαν τις απώλειες έως και στο -0,56% και στα 21,48 ευρώ, αλλά την τελευταία ώρα ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,55% και η μετοχή δέχεται ξανά πιέσεις και υποχωρεί 1,30% και στα 21,32 ευρώ.
Λίγο πριν το άνοιγμα η διοίκηση ανακοίνωσε πως η φωτιά έχει κατασβεστεί και πως το διυλιστήριο λειτουργεί με μειωμένη δυναμικότητα.
Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικοτεχνικές βλάβες για τις οποίες η Εταιρεία είναι πλήρως ασφαλισμένη – τόσο για τις υποδομές, όσο και για την λειτουργική απώλεια κερδών ως συνέπεια της όποιας διακοπής εργασιών.
Από το συμβάν ουδείς κίνδυνος υφίσταται για την περιοχή των εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου και πέριξ αυτής.
Υπενθυμίζεται πως λόγω του έκτακτου φόρου, της αφαίρεσης της μετοχής από τον MSCI Greece Standard αλλά και την υποχώρηση των περιθωρίων διύλισης ο τίτλος έχει τους τελευταίους μήνες πιεστεί σημαντικά και έχει γράψει χαμηλό 21 μηνών στα 20,62 ευρώ (ενδοσυνεδριακό χαμηλό). Ωστόσο, η πλειονότητα των αναλυτών θεωρεί την αποτίμηση των 2,36 δισ. ευρώ αρκετά ελκυστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης