Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Η μείωση των επιτοκίων από τη FED μπορεί να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον

Χρηματιστήριο: Η μείωση των επιτοκίων από τη FED μπορεί να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον
Αύριο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell με σημαντικότερη αλλαγή την είσοδο της Cenergy στον Large Cap και την έξοδο της Viohalco
Σχετικά Άρθρα
Η FED έκανε το χατίρι των αγορών και μείωσε κατά 50 μονάδες βάσης τα επιτόκια.
Παρά το πτωτικό γύρισμα χθες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν για πιθανότητα ύφεσης της οικονομίας, σήμερα οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να κινηθούν έντονα ανοδικά όπως δείχνουν τα παράγωγα.
Η ελληνική αγορά που παρουσίασε χθες μία αδικαιολόγητη αδυναμία, σήμερα θα πρέπει να ακολουθήσει, αλλά μία έντονη κίνηση απαιτεί και αφύπνιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Αύριο θα γίνει το rebalancing για την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell με σημαντικότερη αλλαγή την είσοδο της Cenergy στον Large Cap και την έξοδο της Viohalco.
Επίσης η Intralot εισέρχεται στον Mid Cap και συνολικά 29 ελληνικές μετοχές περιλαμβάνονται στους δείκτες του οίκου.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν ένα έντονα θετικό άνοιγμα, καθώς οι αγορές ανταποκρίνονται στη μεγάλη μείωση επιτοκίων από τη FED κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία αντανακλά την πρόθεση της κεντρικής τράπεζας να κατευθύνει την οικονομία προς μία ήπια προσγείωση.

Piraeus Securities
Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ανάκαμψη σήμερα, μετά τη βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία λόγω της μείωσης των επιτοκίων από τη FED.

Beta
Οι επενδυτές ενδέχεται να χαιρετήσουν τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη FRD μετά τα ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές. Ωστόσο η μείωση προκάλεσε κάποιες ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επιβραδύνει την έκταση της ανάκαμψης.

Κύκλος
Η Βιοχάλκο, η Lavipharm και η Attica Bank ανακοινώνουν σήμερα τα εξαμηνιαία αποτελέσματά τους. Στις 1420 μονάδες η κοντιντότερη στήριξη και στις 1434 μονάδες το εγγύτερο σημείο αντίστασης του Γ.∆. Μείωση κατά 50 μ.β. στα παρεμβατικά επιτόκια από τη Federal.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης