Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Philippot (Γάλλοι Πατριώτες) κατά ΕΕ: Κλέψατε τα χρήματα της Ρωσίας για να ενισχύσετε τον Zelensky

Καταπέλτης Philippot (Γάλλοι Πατριώτες) κατά ΕΕ: Κλέψατε τα χρήματα της Ρωσίας για να ενισχύσετε τον Zelensky
Kανείς, τονίζει ο πολιτικός, δεν θα θέλει να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη δικαιοδοσία της ΕΕ πια
Ο Γάλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης Florian Philippot ανέδειξε, με δηλώσεις του, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να κλέψει χρήματα που ανήκουν στη Ρωσική Ομοσπονδία και να τα χρησιμοποιήσει για να χρηματοδοτήσει το ουκρανικό καθεστώς.
Σύμφωνα με τον Philippot, η κλοπή χρημάτων και περιουσιακών στοιχείων τρίτων που έχουν εμπιστευθεί στην ΕΕ είναι απαράδεκτη, όπως έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Αυτά τα χρήματα θα διατεθούν σε βάρος των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή κλοπή και παραβίαση όλων των διεθνών αρχών!» γράφει ο πολιτικός.
Επιπλέον, ο πρόεδρος των Γάλλων Πατριωτών αναφέρθηξε στη δήλωση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η οποία υποσχέθηκε να παράσχει στην Ουκρανία δάνειο 35 δισ. ευρώ, το οποίο η Ευρώπη σκοπεύει να αποπληρώσει από τα έσοδα κλεμμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Μαινόμενος ο Philippot, σημείωσε ότι με μια τέτοια προσέγγιση στις δικές της εγγυήσεις, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπλύνει τη ντροπή της κλοπής των χρημάτων της Ρωσίας.
Και κανείς, προσθέτει ο πολιτικός, δεν θα θέλει να διατηρήσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη δικαιοδοσία της ΕΕ πια.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova είχε προειδοποιήσει τη Δύση για την πλήρη απώλεια εμπιστοσύνης στον κόσμο εάν κλαπούν τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης