Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρμαγεδδών - ΗΠΑ, Βρετανία δίνουν κρυφά άδεια στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία - Lavrov: Χτυπάμε ακαριαία ΝΑΤΟ

Αρμαγεδδών -  ΗΠΑ, Βρετανία δίνουν κρυφά άδεια στην Ουκρανία για πλήγματα βαθιά στη Ρωσία - Lavrov: Χτυπάμε ακαριαία ΝΑΤΟ
ΗΠΑ και Βρετανία θα προσπαθήσουν να κρατήσουν μυστικό αυτό το γεγονός μέχρι να πραγματοποιηθεί το πρώτο από αυτά τα χτυπήματα αποκαλύπτουν οι Times 
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Σε μία τρομακτικά ανεξέλεγκτη κλιμάκωση οδηγείται ο πλανήτης καθώς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο τις επόμενες μέρες θα λάβουν μια «σιωπηρή» απόφαση για χτυπήματα σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία με δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Times, ΗΠΑ και Βρετανία θα προσπαθήσουν να κρατήσουν μυστικό αυτό το γεγονός μέχρι να πραγματοποιηθεί το πρώτο από αυτά τα χτυπήματα.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται δυτικούς διπλωμάτες που ισχυρίζονται ότι οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα μπορούσαν να δηλώσουν ως νόμιμους στόχους για τους Ουκρανούς «αποθήκες όπλων και πυρομαχικών» που βρίσκονται πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή.
Η σχετική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί κατά τη συνάντηση Biden - Zelensky στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 79ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου με διάλειμμα στις 29 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, σε αυτή τη φάση οι δύο χώρες θέλουν να απέχουν από επίσημες δηλώσεις.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση της απόφασης, καθώς θα λειτουργούσε ως ειδοποίηση για τη Ρωσία.
Ως εκ τούτου, θα μπορούσε να συναφθεί μια «μυστική» συμφωνία για να επιτραπεί στην Ουκρανία να εξαπολύσει κατά της Ρωσίας πυραύλους Storm Shadow. 

Η βρετανική κυβέρνηση ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας στο δημοσίευμα ότι «η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει».
O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg
ισχυρίστηκε ότι μια απόφαση που επιτρέπει στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος δεν θα κλιμακώσει τη σύγκρουση.
Απέρριψε την προειδοποίηση του Putin ότι η λήψη αυτής της απόφασης θα ήταν μια κόκκινη γραμμή, μετά την οποία η Ρωσία θα βρεθεί σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ.

Scholz (Γερμανός καγκελάριος): Αν και με πιέζουν, δεν στέλνω στην Ουκρανία πυραύλους Taurus που μπορεί να φτάσουν στη Μόσχα

Επιμένει στην άρνησή του να παράσχει στην Ουκρανία όπλα μεγάλου βεληνεκούς ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.

Επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται ενισχύσει την Ουκρανία με πυραύλους, που μπορεί να φτάσουν στη Μόσχα.
O Scholz με αυτή τη δήλωση απέρριψε το αίτημα του Κιέβου για την αποστολή πυραύλων cruise Taurus, οι οποίοι έχουν βεληνεκές περίπου 500 χιλιόμετρα.
«Αν και πολλοί με πιέζουν, δεν θα στείλω πυραύλους cruise που μπορούν να φτάσουν στη Μόσχα», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με πολίτες στην κοινότητα του Niedergörsdorf (Ομοσπονδιακή Πολιτεία του Βρανδεμβούργου) την Παρασκευή (20/9/2024).
«Μπορώ και σας διαβεβαιώνω εδώ σε αυτό το μέρος: θα παραμείνω σε αυτή τη θέση», είπε ο Scholz.
Ταυτόχρονα, ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε και πάλι την ανάγκη να διερευνηθούν τρόποι ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Τώρα είναι η ώρα να διερευνήσουμε ποιες ευκαιρίες υπάρχουν», είπε ο Scholz.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 η νέα συνάντηση Biden με Zelensky στην Ουάσιγκτον… θέλει να μεταφέρει τον τρόμο στην Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ηγέτη Zelensky στην Ουάσινγκτον στις 26 Σεπτεμβρίου, ανέφερε η επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
Επίσης η αντιπρόεδρος Kamala Harris θα συναντηθεί χωριστά με τον Zelensky.
Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος Biden θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky.
Νωρίτερα, ο Zelensky ανακοίνωσε ένα «σχέδιο νίκης» που θα παρουσίαζε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξή του στο CNN μίλησε για 5 σημεία αυτού του σχεδίου.
Ο Zelensky δεν αποκάλυψε το τελευταίο που αφορά το τέλος της σύγκρουσης.
Την ίδια στιγμή, άφησε να εννοηθεί ότι ένα από τα μέρη του σχεδίου του είναι να μεταφέρει τον τρόμο στη Ρωσία να κάνει την ζωή των Ρώσων αμάχων χειρότερη.
Πιστεύει ότι αυτό θα ωθήσει τον Ρώσο πρόεδρο Putin σε διαπραγματεύσεις.

storm_3.jpeg

Lavrov: Άμεσα πόλεμος με το ΝΑΤΟ, εάν γίνουν βαθιά χτυπήματα

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Δύση έστειλε ο Ρώσος υπουργός Sergey Lavrov καλώντας την να μην επιτρέψει στο ουκρανικό καθεστώς πλήγματα στη Ρωσία, που θα θέσουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.
Η απόφαση της Δύσης να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, θα σημάνει άμεσο πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας, τόνισε ο Lavrov.
Μιλώντας στο Sky News Arabia χαρακτήρισε ονειροπόλους και προβοκάτορες, όσους προτείνουν να δεχτούν τα «απομεινάρια» της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ υποδηλώνοντας ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας θα συνεχιστεί με αδιάκοπη κατάληψη εδαφών.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η θέση της Ρωσίας στο ουκρανικό ζήτημα είναι εξαιρετικά σαφής και «δεν μπορεί να γίνει λόγος για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υπογράμμισε πως ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θέλει να αναγκάσει το ΝΑΤΟ να πολεμήσει στη θέση του.
«Εδώ και αρκετούς μήνες υπάρχει μια συζήτηση ότι η Ρωσία μόνο απειλεί, μιλάει για κόκκινες γραμμές και η Δύση περνάει κάθε φορά αυτές τις κόκκινες γραμμές και δεν συμβαίνει τίποτα.

Έχουμε όπλα που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος

Συνεχίζοντας υπερτόνισε πως η Ρωσία δεν επιθυμεί έναν πυρηνικό πόλεμο και θεωρεί ακατάλληλες τις συζητήσεις για το πότε πρέπει να πατηθεί το «κόκκινο κουμπί».
«Μιλάμε για κόκκινες γραμμές, βασιζόμενοι στο γεγονός ότι οι εκτιμήσεις και οι δηλώσεις μας θα ακουστούν από έξυπνους ανθρώπους που λαμβάνουν αποφάσεις.
Παράλληλα διαβεβαίωσε πως η Ρωσία έχει όπλα «που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος».
«Αυτά τα όπλα είναι διαθέσιμα, είναι σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας», τόνισε.

storm_2_1.jpg
Οι δυτικοί πολιτικοί συμπεριφέρονται σαν παιδιά, εμείς όχι

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σχολίασε αυτή την κατάσταση, ειδικά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την παροχή αμερικανικών, γαλλικών, βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς
και της δυνατότητας να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόσθεσε ο Lavrov.
Όπως σημείωσε, υπάρχουν «μερικοί λογικοί άνθρωποι στην Ουάσιγκτον που το καταλαβαίνουν αυτό».
«Το ΝΑΤΟ διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας με τα χέρια των Ουκρανών.
Οι Ουκρανοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα όπλα (μεγάλης εμβέλειας).
Τα δεδομένα από δορυφόρους, οι πτητικές αποστολές μπορούν να γίνουν μόνο ειδικούς από την κάθε δυτική χώρα που κατασκευάζει αυτά τα όπλα, συνέχισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Αν και σημείωσε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί καμία κλιμάκωση με τη Δύση, παρατήρησε πως οι πολιτικοί σε ΗΠΑ και ΕΕ συμπεριφέρονται σαν παιδιά.

Η τελευταία προειδοποίηση

Τελευταία προειδοποίηση στη Δύση έχει απευθύνει ο Putin καλώντας την να μην προχωρήσει στην άρση των περιορισμών προς την Ουκρανία για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου.
Ο Putin ξεκαθάρισε πως εάν επιτραπεί η χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής στους Ουκρανούς, θα πρόκειται για άμεση συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων δυτικής κατασκευής, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», τόνισε ο Putin.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο: στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση ή όχι», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Οι πτητικές αποστολές για αυτά τα πυραυλικά συστήματα μπορούν ουσιαστικά να εκτελεστούν μόνο από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.
Πάρτε επιτέλους μια απόφαση: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι;
Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ πράσινο φως στους Ουκρανούς για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας), αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ -Ηνωμένων Πολιτειών, ευρωπαϊκών κρατών- στον πόλεμο της Ουκρανίας» σημείωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Εάν η Δύση μας κηρύξει τον πόλεμο θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις

Συνεχίζοντας ο Ρώσος πρόεδρος, υπογράμμισε ότι η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στην ουκρανική σύγκρουση θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει αποφάσεις με βάση τις απειλές που δημιουργούνται.
Ο Putin επανέλαβε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσική Ομοσπονδία χωρίς τη βοήθεια της Δύσης
«Η άμεση συμμετοχή των δυτικών χωρών στη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλάζει ήδη σημαντικά την ουσία, την ίδια τη φύση της σύγκρουσης.
Αυτό θα σημαίνει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία», τόνισε ο Putin.
«Και αν αυτό είναι έτσι, τότε έχοντας κατά νου την αλλαγή στην ίδια την ουσία αυτής της σύγκρουσης, θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις με βάση τις απειλές που θα μας δημιουργηθούν», προειδοποίησε.

iskander_5.jpg

«Λαγός» το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) με 425 ψήφους υπέρ περί άρσης των περιορισμών στα χτυπήματα από δυτικά όπλα στη ρωσική επικράτεια.
Η απόφαση αυτή οδηγεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση πυρηνικών όπλων, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Vyacheslav Volodin.
Τα ψηφίσματά του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχουν νομική ισχύ αλλά μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Ωστόσο χρησιμοποιούνται στην ΕΕ για την προώθηση και τη διάδοση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων

Ρωσία: Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί σε Παγκόσμιο Πόλεμο με πυρηνικά όπλα

Όπως είπε ο Volodin, το Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, να ενισχύσουν τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Κίεβο και επίσης να ανακοινώσουν τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων από τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού.
«Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων», έγραψε ο Volodin στο κανάλι Telegram.
Ο Volodin κάλεσε επίσης το Ευρωκοινοβούλιο να αυτοδιαλυθεί μετά την αντίστοιχη δήλωση.

iskander_3_2.jpg

Θα απαντήσουμε με τα πιο ισχυρά χτυπήματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση επιθέσεων από δυτικά όπλα βαθιά στη χώρα, η Ρωσική Ομοσπονδία θα δώσει μια σκληρή απάντηση «χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά όπλα».
Συνεχίζοντας τόνισε πως η Δύση ότι η Δύση έχει ξεχάσει τις τεράστιες θυσίες που έκανε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Volodin απευθύνει τα εξής ερωτήματα στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Ρωτήσατε τους ψηφοφόρους σας πριν πάρετε αυτήν την απόφαση;
Οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών θέλουν να έρθει ο πόλεμος στα σπίτια τους;
Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο .
«Οι πολίτες της χώρας μας ξέρουν τι είναι πόλεμος, έχει πληρώσει τίμημα κάθε οικογένεια.
Η νίκη επί του ναζισμού είχε υψηλό τίμημα. Οι ΗΠΑ και η Αγγλία, που αυτοαποκαλούνται σήμερα νικητές, έχασαν λιγότερους από 800.000 ανθρώπους στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι απώλειές μας μόνο στη μάχη του Stalingrad είναι 1.130.000 άνθρωποι.
Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από μια τέτοια δήλωση είναι να αυτοδιαλυθεί.
Πληροφοριακά σας λέω ότι ο χρόνος πτήσης του πυραύλου Sarmat για το Στρασβούργο είναι 3 λεπτά 20 δευτερόλεπτα» σημειώνει ο Volodyn.

the_times_1.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης