Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα παράξενα του rebalancing και η πικρή γεύση που αφήνει η εβδομάδα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Τα παράξενα του rebalancing και η πικρή γεύση που αφήνει η εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Όλα τα λεφτά ήταν το rebalancing. Δεν ήταν μεγάλο ή αντίστοιχο του MSCI, αλλά είδαμε τζίρο πάνω από 210 εκατ. ευρώ. Από την τριπλή λήξη στα παράγωγα δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε κάτι σοβαρό. Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε για την τριπλή λήξη και τι μπορεί να κάνει, να φέρει μεταβλητότητα, να κλείσουν τα long τα short και άλλα τέτοια και ζήτημα είναι να έχουμε δει μια-δυο φορές κάτι σπουδαίο. Μας απογοήτευσε η πορεία της αγοράς γιατί ακολουθεί τις ξένες στην πτώση και όχι στην άνοδο. Έτσι ενώ σήμερα είχαμε λόγους για άνοδο, υποχωρήσαμε. Και πάλι καλά να λέμε γιατί προς το τέλος ο DAX έχανε 1,50% και εμείς χάσαμε τελικά μόνο 0,22%. Άγιο είχαμε…

Μένουμε με μία πίκρα συνολικά για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε δει καλύτερη πορεία αλλά τελικά αρκεστήκαμε σε μία οριακή ανοδική κίνηση (0,42%).

FTSE RUSSELL: Νομίζουμε πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το rebalancing για να αυξήσουν ρευστότητα. Ενώ έπρεπε να δούμε ζήτηση λόγω εισόδου σε δείκτη, είδαμε μεγάλες πωλήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Intralot. Επίσης είδαμε εκροές σε αρκετές μετοχές, και ίσως να πρέπει να υποθέσουμε πως και εδώ μειώθηκε η στάθμιση. Κάτι ανάλογο θυμίζουμε είχαμε δει και στο rebalancing του MSCI.

ΔΑΑ: Ξεχώρισε σήμερα γιατί βρέθηκε να κερδίζει έως και 3,16% και σε λίγα λεπτά μείωσε την άνοδο στο 0,26% και στις τελικές δημοπρασίες βγήκε μεγάλη πίεση. Το αποτέλεσμα ήταν να κλείσει στο χαμηλό ημέρας και στα 7,5180 ευρώ και με απώλειες 0,95%. Υπενθυμίζεται πως ο οίκος FTSE Russell έχει βάλει στους δείκτες του τη μετοχή όταν μπήκε στο χρηματιστήριο με τη διαδικασία της γρήγορης εισόδου.

MOTOR OIL: Η μετοχή φάνηκε από νωρίς πως είχε εκροές και μάλιστα σημαντικές. Έτσι βρέθηκε να κάνει πράξεις και κάτω από τα 21 ευρώ. Που θα πάει, κάποια στιγμή θα τελειώσουν τα αρνητικά και οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα θεμελιώδη. Στο χαμηλό ημέρας και το δικό της κλείσιμο και στα 20,86 ευρώ με απώλειες 2,61%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένει αδύναμη η Εθνική (έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -1,62%) και νομίζουμε πως έχει υποχωρήσει αρκετά. Θα αλλάζαμε εύκολα τη θέση της ΑΛΦΑ με την ΕΤΕ στις επιλογές μας στα τρέχοντα επίπεδα.

ΟΤΕ: Εδώ οι πληροφορίες της στήλης έκαναν λόγω για εισροές λόγω FTSE Russell και πράγματι είδαμε καλές εντολές αγοράς και κλείσιμο με άνοδο 0,65%.

VIOHALCO: Δεν έβγαλε κάποια είδηση η ενημέρωση των αναλυτών μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία έγινε νωρίτερα. Βγήκε από τον Large Cap του FTSE Russell χωρίς να δούμε όγκο. Λες και δεν είχε συμμετοχή στο rebalancing. Μάλιστα έκλεισε και με μικρή άνοδο.

CENERGY: Αυτή ενώ μπήκε στον Large Cap, υποχώρησε, αλλά δεν είδαμε ούτε εδώ κάποια σημαντική κίνηση στο κλείσιμο.

INTRALOT: Οι μεγάλες εισροές που είχε κατάφεραν να απορροφήσουν τις πωλήσεις που ήταν επίσης μεγάλες και στημένες χαμηλά. Έκλεισε όμως με απώλειες 1,03% και με όγκο πάνω από 8,2 εκατ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Μάλλον ήταν η μεγάλη κερδισμένη του rebalancing, αφού στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στο υψηλό ημέρας και στα 5,79 ευρώ με άνοδο 2,66%.

ΤΡ.ΑΤΤΙΚΗΣ: Με απώλειες 5,17% σήμερα και η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί, όσο θα πλησιάζει η ώρα της αύξησης κεφαλαίου.

FOURLIS: Στήριξη πρόσφερε στη μετοχή σήμερα η Eurobank Equities, καθώς αύξησε την τιμή στόχο στα 5,70 ευρώ από 5,45 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. Ωστόσο, στις τελικές δημοπρασίες έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 3,97 ευρώ με απώλειες 1,37%. Η χρηματιστηριακή θεωρεί πως είναι ένα value play η μετοχή, έτοιμη να ξεκινήσει. Μεταξύ των λόγων που υστερεί και η είσοδος της Trades Estates με σημαντικό discount στο Χ.Α.. Σημειώστε πως η μετοχή υποαποδίδει για 4 συνεχόμενα χρόνια, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

LOGISMOS: Αδιάφορα τα νούμερα πρώτου εξαμήνου, δε βλέπουμε κάποια βελτίωση.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης