Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορικός εξευτελισμός για ΗΠΑ – Μεγάλη παρέλαση των Ταλιμπάν με τα αμερικανικά όπλα που άφησαν Biden – Harris στο Αφγανιστάν

Ιστορικός εξευτελισμός για ΗΠΑ – Μεγάλη παρέλαση των Ταλιμπάν με τα αμερικανικά όπλα που άφησαν Biden – Harris στο Αφγανιστάν
Πρόκειται για μία ενέργεια των Ταλιμπάν που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θα διαδραματίσει ρόλο στην προεκλογική περίοδο εν όψει της 5ης Νοεμβρίου
Τον μέγιστο ιστορικό εξευτελισμό βιώνουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.
Οι μαχητές Ταλιμπάν σε μία τεράστια στρατιωτική παρέλαση παρουσίασαν όλα τα όπλα – δώρα που εγκατέλειψαν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν πριν από τρία χρόνια κατά τη χαοτική τους αποχώρηση από τη χώρα, την πιο μαύρη σελίδα στην πολιτική του διδύμου Joe Biden – Kamala Harris. 
Πρόκειται για μία ενέργεια των Ταλιμπάν που έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις στις ΗΠΑ και σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θα διαδραματίσει ρόλο στην προεκλογική περίοδο εν όψει της 5ης Νοεμβρίου καθώς θα υπενθυμίσει στους Αμερικανούς ένα τρομακτικό φιάσκο της αμερικανικής διοίκησης από την ηγεσία του διδύμου Biden - Harris.

Ο κακός σχεδιασμός της κυβέρνησης Biden οδήγησε στην αποτυχημένη αποχώρηση από το Αφγανιστάν το 2021, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 στελεχών του αμερικανικού στρατού και την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στους Ταλιμπάν.
Από την κατάρρευση της αφγανικής κυβέρνησης τον Αύγουστο του 2021 οι Ταλιμπάν έχουν γίνει και πάλι ισχυροί χάρη στα αμερικανικά όπλα. Όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στα χέρια των Ταλιμπάν

Η χαοτική αποχώρηση επέτρεψε στους μαχητές Ταλιμπάν να αποκτήσουν ελικόπτερα Black Hawk, επιθετικά αεροσκάφη A-29 Super Tucano, θωρακισμένα Humvee και 600.000 όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκτοξευτών χειροβομβίδων, πολυβόλων και τουφεκιών.
Ούτε ο Biden, ούτε η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Kamala Harris ανέλαβαν την ευθύνη για τις εν λόγω κολοσσιαίες αποτυχίες.
Το φιάσκο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, εάν συνυπολογιστεί ο εκπληκτικά αστήρικτος ισχυρισμός του Biden ότι ήταν ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ αυτό τον αιώνα στη θητεία του οποίου δεν σκοτώθηκε ούτε ένας Αμερικανός στρατιώτης. Οργή στις ΗΠΑ για Biden - Harris

Η παρέλαση των Ταλιμπάν με τα αμερικανικά όπλα προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις από τους Αμερικανούς, την οποί εκδήλωσαν με αναρτήσεις τους στο X.
«Αν αυτό δεν ανεβάζει την πίεση σας, τότε δεν συνειδητοποιείτε τι έκανε η κυβέρνηση Biden/Harris: έχουν κάνει τους Ταλιμπάν μια σημαντική πολεμική δύναμη του 21ου αιώνα», σημείωσε ένας χρήστης του X.
Ένας άλλος Αμερικανός παρατήρησε:
«Η υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της παρέλασης των Ταλιμπάν.
Ναι, αυτά είναι τα οχήματα και τα όπλα μας, που άφησαν πίσω οι Biden/Harris.
Η προεδρική εκστρατεία της Harris απέχει πολύ από το τοξικό ιστορικό της ως αντιπρόεδρος επί 3,5 χρόνια με τον ηλικιωμένο Biden να οδηγεί τον κόσμο στο χείλος του πολέμου.
Το δίδυμο Biden – Harris δεν έχει πολλά να επιδείξει για τον χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία.
taliban_2.JPG

Ακόμη και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean – Pierre δεν μπόρεσε να κατονομάσει ένα από τα επιτεύγματα της Harris».
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει η Harris - είναι να συνεχίσει να αποφεύγει όλες τις συνεντεύξεις Τύπου και να κρύβεται κάτω από τον μανδύα των ακροαριστερών εταιρικών μέσων ενημέρωσης που έχουν ξεκινήσει έναν τεράστιο πόλεμο παραπληροφόρησης για να πείσουν τον αμερικανικό λαό ότι το πρόσωπο που στήριξε αυτή την τρομακτική οικονομική, εσωτερική και εξωτερική πολιτική είναι η καλύτερη επιλογή τον Νοέμβριο, σημείωσε ένας άλλος χρήστης.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης