Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι ΗΠΑ στήνουν πολεμική παγίδα στη Ρωσία, περικυκλώνουν τα σύνορα μας - Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα

Putin: Οι ΗΠΑ στήνουν πολεμική παγίδα στη Ρωσία, περικυκλώνουν τα σύνορα μας - Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα
Ο ηγέτης της ρωσικής ομοσπονδίας, επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin υπογράμμισε την ανάγκη η Μόσχα να είναι έτοιμη να αποκρούσει πιθανή στρατιωτική επιθετικότητα από οποιαδήποτε κατεύθυνση, καθώς όπως τόνισε οι ΗΠΑ πυκνώνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Σε σύντομες δηλώσεις που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία των δηλώσεων του αρχηγού του Κρεμλίνου.

Σχετικά με τις ασκήσεις "Ocean-2024"

Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν τόσο μεγάλης κλίμακας επιτελικές και διοικητικές ασκήσεις στη θάλασσα, με την ονομασία "Okean-2024".
Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στα ύδατα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, καθώς και στη Μεσόγειο, την Κασπία και τη Βαλτική Θάλασσα.
Σε αυτές θα συμμετέχουν όχι μόνο πολεμικά πλοία, αλλά και μακράς εμβέλειας και στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, επεξήγησε.
Η κινεζική στρατιωτική δύναμη θα συμμετάσχει επίσης στις ασκήσεις, ενώ εκπρόσωποι από 15 χώρες θα παρακολουθήσουν ως παρατηρητές.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, θα γίνουν δοκιμές με όπλα ακριβείας και θα εξεταστεί η συνεργασία μεταξύ Ναυτικού και Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Προετοιμασία για την απόκρουση της δυτικής επιθετικότητας -«Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Επιπλέον, ο ηγέτης της ρωσικής ομοσπονδίας, επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο, και οι ένοπλες δυνάμεις να διασφαλίσουν την αξιόπιστη προστασία της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, απαντώντας σε πιθανή στρατιωτική επιθετικότητα σε οποιαδήποτε κατεύθυνση, περιλαμβανομένων των ωκεανών και των θαλάσσιων ζωνών.

Για την κούρσα εξοπλισμών με τις ΗΠΑ

Η Ουάσινγκτον, με τις επιθετικές της ενέργειες, επιδιώκει την επίτευξη στρατιωτικής υπεροχής, τόνισε ο Putin, καταστρέφοντας την αρχιτεκτονική ασφαλείας και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
«Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ προκαλούν μια κούρσα εξοπλισμών, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των Ευρωπαίων και Ασιατών συμμάχων τους», ανέφερε με νόημα.
Οι ΗΠΑ στοχεύουν να προκαλέσουν στρατηγική ήττα στη Ρωσία, αυξάνοντας τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα ρωσικά σύνορα.
«Με πρόσχημα την υποτιθέμενη ρωσική απειλή και την ανάγκη περιορισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αυξάνουν τη στρατιωτική τους παρουσία κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, στον Αρκτικό και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», πρόσθεσε στη συνέχεια.
Οι ΗΠΑ εργάζονται ήδη για τη μεταφορά και την ανάπτυξη προηγμένων πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ενώ δηλώνουν ανοιχτά τα σχέδιά τους να αναπτύξουν πυραύλους μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς σε «προκεχωρημένες ζώνες», κατέληξε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού

Την ίδια στιγμή, ο Vladimir Putin προανήγγειλε ότι η Ρωσία θα ενισχύσει το Ναυτικό της, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής πυρηνικής του δύναμης.

Σχετικά με τον ηρωισμό των ναυτών

Οι ναύτες που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση χαρακτηρίζονται ως «πραγματικοί ήρωες» που καταφέρνουν καίρια πλήγματα στον εχθρό, συνόψισε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ρωσίας..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης