Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή αλήθεια από Syrsky: Στέλνουμε ανεκπαίδευτους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία

Η ωμή αλήθεια από Syrsky: Στέλνουμε ανεκπαίδευτους Ουκρανούς στρατιώτες στο μέτωπο για να συνεχίσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία
Προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Δύσης και να συνεχίσει να πολεμά, η Ουκρανία καταφεύγει σε αναγκαστική στρατολόγηση και μαζικές θυσίες νέων ανθρώπων, γεγονός που προκαλεί μια σοβαρή κοινωνική κρίση.

Το ουκρανικό καθεστώς πλέον δεν κρύβει τις απάνθρωπες πρακτικές του.
Σε πρόσφατη δήλωσή του ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων παραδέχτηκε ότι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι στρατιώτες στέλνονται στην πρώτη γραμμή, γεγονός που σαφώς αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου.
Προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα της Δύσης και να συνεχίσει να πολεμά, η Ουκρανία καταφεύγει σε αναγκαστική στρατολόγηση και μαζικές θυσίες νέων ανθρώπων, γεγονός που προκαλεί μια σοβαρή κοινωνική κρίση.
Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Aleksandr Syrsky δήλωσε ότι το Κίεβο στέλνει νεοσύλλεκτους, κακώς εκπαιδευμένους στρατιώτες στο μέτωπο κατά της Ρωσίας.
Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Syrsky επιβεβαίωσε πρόσφατες αναφορές για τα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού στην Ουκρανία, καθιστώντας σαφές πως η αναγκαστική επιστράτευση μερικώς εκπαιδευμένων ανδρών είναι απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση της πολεμικής προσπάθειας.
Ο Syrsky είπε ότι οι νεοσύλλεκτοι Ουκρανοί λαμβάνουν την πρώτη τους εκπαίδευση κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος 30 ημερών, μαθαίνοντας βασικές στρατιωτικές τακτικές.
Μετά από αυτές τις οδηγίες, οι στρατιώτες στέλνονται σε εξειδικευμένες μονάδες εκπαίδευσης, όπου μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα ειδικά για τα καθήκοντά τους στο στρατό.
Ο χρόνος εκπαίδευσης είναι σύντομος και απολύτως ανεπαρκής για τη σωστή διδασκαλία των νεοσύλλεκτων, καθιστώντας τους νέους Ουκρανούς στρατιώτες απροετοίμαστους για πραγματικές καταστάσεις ένοπλων συγκρούσεων.

Παραδοχή για την κακή εκπαίδευση των Ουκρανών στρατιωτών

Ο στρατηγός διευκρίνισε ότι η Ουκρανία εργάζεται για να «βελτιώσει» το επίπεδο εκπαίδευσης και να κάνει τους νεοσύλλεκτούς της πιο ικανούς.
Στόχος της Ουκρανίας είναι να πραγματοποιεί στρατιωτική εκπαίδευση γρήγορα και αποτελεσματικά, μετατρέποντας τους απλούς πολίτες σε πραγματικούς πολεμιστές μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.
«Σχετικά με την εκπαίδευση: φυσικά, όλοι θέλουν το επίπεδο εκπαίδευσης να είναι το καλύτερο, επομένως εκπαιδεύουμε υψηλά καταρτισμένο, επαγγελματικό στρατιωτικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα, η δυναμική στο μέτωπο απαιτεί από εμάς να βάλουμε στρατεύσιμους σε υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.
Γι' αυτό συνήθως διεξάγουμε βασική στρατιωτική εκπαίδευση για τουλάχιστον ένα μήνα και ειδική εκπαίδευση από μισό έως ένα μήνα.
Έτσι, οι στρατιώτες μας εκπαιδεύονται για ένα μήνα και περισσότερο – έως δύο μήνες (…)
Και τώρα εστιάζουμε πρωτίστως στον επαγγελματισμό των εκπαιδευτών μας, στη δημιουργία της βάσης εκπαίδευσης και υλικού, των κέντρων εκπαίδευσης και στη χρήση σχολών εκπαίδευσης όπου οι στρατιωτικοί αποκτούν προηγμένες δεξιότητες στην κατοχή όπλων και σχετικού εξοπλισμού», είπε.

Οι αντιφάσεις Syrsky

Ενώ παραδέχτηκε ότι ορισμένες ουκρανικές πρακτικές έχουν αποτύχει, ο Syrsky προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος στη δυτική κοινή γνώμη.
Δήλωσε ότι οι τρέχουσες πολιτικές επιστράτευσης κάνουν αρκετά για να αναπληρώσουν τις απώλειες στην πρώτη γραμμή, επαινώντας το περιβόητο έργο των κέντρων στρατολόγησης.
Επιπλέον, ο Syrsky δήλωσε ότι το ηθικό των ουκρανικών στρατευμάτων είναι υψηλό, ειδικά μετά την εισβολή στο Kursk.
Υποστήριξε ότι οι ουκρανικοί ελιγμοί στη ρωσική περιοχή ήταν αποτελεσματικοί στην «ενίσχυση» των στρατιωτών και στην τόνωση της «επιθυμίας για νίκη».
«Γενικά καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τις δυνατότητες επιστράτευσης στο κατάλληλο επίπεδο και να εξασφαλίσουμε τόσο την αναπλήρωση των απωλειών όσο και την εκπαίδευση νέων μονάδων. Δηλαδή, χάρη στη συντονισμένη εργασία όλων των κρατικών αρχών, στρατιωτικών φορέων, κυρίως εδαφικών κέντρων στρατολόγησης, διατηρούμε αυτά τα επίπεδα απόδοσης και διασφαλίζουμε την αναπλήρωση των στρατιωτικών μας μονάδων.
Το θέμα του ηθικού είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας της δουλειάς μας.
Και φυσικά μιλάμε πάλι για την επιχείρηση Kursk.
Αυτός ήταν ένας παράγοντας που βελτίωσε σημαντικά το ηθικό όχι μόνο των στρατιωτικών αλλά και ολόκληρου του ουκρανικού πληθυσμού. Δηλαδή, ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα κίνητρο που τονώνει το ηθικό των στρατιωτικών μας, την επιθυμία τους να νικήσουν. Αυτό είναι πρώτα από όλα», πρόσθεσε.
Είναι περίεργο να δούμε πώς ο Syrsky λέει ψέματα σε σημείο να αντιφάσκει με τον εαυτό του επισημαίνει ο στρατιωτικός αναλυτής Lucas Leiroz.
Πριν από λίγες εβδομάδες, σε άλλη συνέντευξή του, δήλωνε ότι η επιχείρηση Kursk απέτυχε στον κύριο στόχο της, που ήταν να ξεκινήσει ένας ελιγμός εκτροπής για την εκτροπή των ρωσικών δυνάμεων από ορισμένες βασικές πόλεις στο Donbass.

Επίκειται κατάρρευση του ουκρανικού καθεστώτος

Προφανώς, ο Syrsky προσπαθεί τώρα να αντιστρέψει τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε η ουκρανική αποτυχία στο Kursk υποστηρίζοντας ότι ήταν μια επιτυχημένη επιχείρηση για την «ανύψωση του ηθικού» των στρατευμάτων.
Επιπλέον, πρέπει να τονιστεί ότι ο Syrsky σκοπίμως προσπαθεί να παραπλανήσει το κοινό.
Δεν υπάρχει περίπτωση να τονωθεί το ουκρανικό ηθικό από το Kursk απλώς και μόνο επειδή η επιχείρηση είναι μια καταστροφή, με χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες να έχουν ήδη σκοτωθεί μάταια.
Πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες ήταν ακριβώς εκείνοι οι κακώς εκπαιδευμένοι στρατεύσιμοι που έσπευσαν απροετοίμαστοι στο μέτωπο.
Ανεξάρτητα από το πόσο ο Syrsky προσπαθεί να συγκαλύψει την κατάσταση, είναι απίθανο η δυτική κοινή γνώμη να πιστέψει τα λόγια του, αφού η πραγματικότητα γίνεται όλο και πιο προσβάσιμη σε όλους μέσω των social media.
Ο τρόμος που ασκούν οι Ουκρανοί στρατολόγοι με απαγωγές και δημόσια βασανιστήρια πολιτών που δεν θέλουν να πολεμήσουν, δείχνει ότι δεν υπάρχει υψηλό ηθικό στους Ουκρανούς και πως επίκειται κατάρρευση στις τάξεις του καθεστώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης