Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κραχ στο Kursk, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 10 οικισμούς - Γερμανία: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων - Σκόνη ένα ακόμη Abrams

Κραχ στο Kursk, οι Ρώσοι ανακατέλαβαν 10 οικισμούς - Γερμανία: Η Ουκρανία θα παραδοθεί άνευ όρων - Σκόνη ένα ακόμη Abrams
Στις κατευθύνσεις, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar από βορειοδυτικά προς νότια του Donetsk σε μια έκταση 1500 τετραγωνικών χιλιομέτρων ο Ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα καζάνι για τους Ουκρανούς - Ο Carlo Masala, στο Bundeswehr University τόνισε ότι η κατάρρευση σε Kursk και Donbass θα οδηγήσει σε ολική παράδοση του Ουκρανικού στρατού που σημαίνει ότι θα παραδώσουν το 27% των εδαφών... 
(upd 48) Με απόλυτη συνέπεια το BN είχε τονίσει ότι η περιπέτεια του Kursk θα είχε άδοξο τέλος για τον Ουκρανικό στρατό γιατί διέπραξαν ένα στρατηγικό λάθος, εισέβαλαν χωρίς να δημιουργήσουν αξιόπιστες αμυντικές γραμμές…
Προέλασαν δηλαδή 28 χιλιόμετρα σε βάθος σε Ρωσικό έδαφος χωρίς στρατηγική αμυντικών προγεφυρωμάτων οπότε απλά μπήκαν και τώρα χάνουν μαζικά τα εδάφη που κέρδισαν οι Ουκρανοί.
Τώρα κατανοεί η Δύση γιατί ο Putin ήταν «άνετος με την εισβολή» των Ουκρανών.
Η Wall Street Journal προειδοποιεί ότι η υποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk θα είναι σοβαρό πλήγμα για την Ουκρανία
Ο Carlo Masala, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Bundeswehr University τόνισε ότι η κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου στο Kursk θα οδηγήσει σε ολική παράδοση του Ουκρανικού στρατού που σημαίνει ότι θα παραδώσει το 27% των εδαφών της... 
Σε όλο το μέτωπο οι Ουκρανοί τα έχουν παρατήσει… το μέτωπο σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις από Kursk έως Donetsk καταρρέει και η Δύση βρίσκεται σε πανικό.
Στις κατευθύνσεις, Pokrovsk, Kurakhove και Ugledar από βορειοδυτικά προς νότια του Donetsk σε μια έκταση 1500 τετραγωνικών χιλιομέτρων ο Ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει ένα καζάνι για τους Ουκρανούς εκεί θα διαδραματιστεί το μοιραίο τέλος του Ουκρανικού στρατού...
Οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να αντέξουν.
Νομίζουν ότι εάν επιτρέψουν στους Ουκρανούς να χτυπούν ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα κάτι θα αλλάξει…
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… ο θρίαμβος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είναι μονόδρομος…
Η αντίστροφη μέτρηση για την Ουκρανία ξεκίνησε…
Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποιεί: Το πράσινο φως για τη χρήση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς σημαίνει κήρυξη πολέμου από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Η αιματηρή περιπέτεια των Ουκρανών στο Kursk φτάνει στο τέλος της - Στρατηγική ήττα για την Ουκρανία και η αρχή του τέλους

Η αιματηρή περιπέτεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας φτάνει στο τέλος της.
Στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά από επιτυχημένες αντεπιθέσεις.
Μέχρι το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, 10 οικισμοί επανήλθαν υπό τον πλήρη ρωσικό έλεγχο.
Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη δυτική πλευρά της ουκρανικής ομάδας που δρούσε στο ρωσικό έδαφος.
Απελευθερώθηκαν οι Snagost, Apanasovka, Gordeevka και άλλοι οικισμοί.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υποχώρησαν από τα περίχωρα του Korenevo και αποχώρησαν από την Olgovka.
Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Obukhovka.
Οι ουκρανικές δυνάμεις τράπηκαν σε φυγή στην κυριολεξία, πολλοί παραδόθηκαν.
Η Ουκρανική άμυνα κατέρρευσε πολύ γρήγορα.
Δεδομένου ότι η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε κυρίως από μικρές κινητοποιημένες ομάδες και η μεταφορά μεγάλων δυνάμεων στη ρωσική περιοχή περιπλέκεται από σφοδρά χτυπήματα, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τις θέσεις τους στους καταληφθέντες οικισμούς.
Οι ρωσικές αντεπιθέσεις καταλήγουν άτακτη φυγή του ουκρανικού στρατού.
Ουκρανοί στρατιώτες εγκαταλείπουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα σώματα των νεκρών συντρόφων τους.
Πολλές ουκρανικές ομάδες περικυκλώθηκαν και καταστράφηκαν.
Δεκάδες Ουκρανικές μονάδες παραδόθηκαν.

Επιπλέον, η κατεύθυνση της ρωσικής αντεπίθεσης απειλεί ολόκληρη την ουκρανική ομάδα στην περιοχή του Kursk με ένα μεγάλο καζάνι.
(Στην στρατιωτική ορολογία καζάνι είναι η περικύκλωση και ο ανελέητος βομβαρδισμός)
Οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν τώρα γρήγορα κατά μήκος των κρατικών συνόρων.
Απέχουν μόλις 15 χιλιόμετρα από το δρόμο προς τη Sudzha την μεγαλύτερη πόλη και το κύριο οχυρό υπό ουκρανικό έλεγχο.
Η κύρια οδός ανεφοδιασμού προς τις ουκρανικές δυνάμεις κινδυνεύει να διακοπεί σύντομα.
Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός έχασε κάθε πρωτοβουλία προς άλλες κατευθύνσεις.
Φεύγοντας από τη βορειοδυτική πλευρά, οι ουκρανικές δυνάμεις εμπλέκονται σε μάχες γύρω από τη Sudzha.
Οι ουκρανικές επιθέσεις αποκρούονται κοντά στα Malaya Loknya, Martynovka, Borki.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση δεν έχει χρόνο να διστάσει. Μάλλον στέλνουν πρόσθετη ενίσχυση, αποδυναμώνοντας την άμυνα προς άλλες κατευθύνσεις στο Donbass, ή κινδυνεύουν να χάσουν τις μάχιμες μονάδες τους σε Ρωσικό έδαφος.
Άλλη μια νίκη της Ουκρανίας… στο Kursk μετατρέπεται σε στρατηγική ήττα.
Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες συγκρίνουν την ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk με την αποτυχημένη αντεπίθεση στο νότιο μέτωπο Zaporozhie το 2023, καθώς και με την παράλογη μάχη για το έδαφος στο Krinky στη ρωσική όχθη του ποταμού Δνείπερου.
Μεγάλα αποθέματα της Ουκρανίας έπεσαν σε μια παγίδα όπου καταστρέφονται.
Οι αποθαρρυμένοι, εξουθενωμένοι Ουκρανοί στρατιώτες και πάλι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους των επικίνδυνων επιχειρήσεων.
Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου και οι εταίροι του στο ΝΑΤΟ δεν έχουν σκοπό να υπερασπιστούν τον πληθυσμό τους, αλλά να στείλουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ουκρανούς στη σφαγή του παρατεταμένου πολέμου κατά της Ρωσίας.

Οι Ουκρανοί έχουν χάσει στο Kursk 12.500 στρατιώτες και 895 τεθωρακισμένα.

Στις 6 Αυγούστου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με στόχο την κατάληψη εδαφών στην περιοχή του Kursk αλλά η προέλασή τους σταμάτησε, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθετικές ενέργειες για την εξάλειψη των Ουκρανών, που εισέβαλαν στο Kursk.
Συνολικά, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Kursk, η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 12.500 στρατιώτες (νεκροί, τραυματίες), 101 άρματα μάχης, 42 οχήματα μάχης πεζικού, 83 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 669 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 410 αυτοκίνητα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Μόνο την τελευταία ημέρα, το Κίεβο έχασε έως και 300 στρατιώτες και 24 τεθωρακισμένα συμπεριλαμβανομένων πέντε τανκς, στην περιoχή.

Καταρρέουν οι Ουκρανοί και υποχωρούν λόγω της Ρωσικής αντεπίθεσης στο Kursk, ανακατέλαβαν 10 οικισμούς

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλαβαν 10 οικισμούς βορειοανατολικά και νότια του Korenevo στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανακατέλαβαν θέσεις ανατολικά του Zhuravli (βορειοανατολικά του Korenevo).
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι στοιχεία του Ρωσικού 51ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) προχώρησαν βόρεια και βορειοανατολικά του Snagost (νότια του Korenevo) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη μηχανοκίνητη αντεπίθεση από το βορρά κοντά στο Korenevo και ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν γρήγορα στο Snagost.
Αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως το Snagost.
Οι Ρώσοι προέλασαν βορειοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν το Krasnooktyabrskoye, προχώρησε δυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Komarovka και τη Vishnevka και νοτιοδυτικά του Snagost και κατέλαβαν την Apanasovka και το 10-y Oktyabr.

Απέτυχε η προσπάθεια αντεπίθεσης των Ουκρανών για να ανακόψουν την Ρωσική αντεπίθεση στο Kursk

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά της ρωσικής αντεπίθεσης δυτικά του Snagost και σε όλη την ουκρανική εξέχουσα περιοχή στην περιφέρεια Kursk.
Μια ουκρανική ταξιαρχία που φέρεται να δρούσε στην περιφέρεια Kursk ανέφερε στις 11 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις άρχισαν να επιτίθενται στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων δυτικά του Snagost μετά την αρχική ρωσική αντεπίθεση στο Snagost.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν κοντά στο Kulbaki (νοτιοδυτικά του Snagost και περίπου 5 χιλιόμετρα από τα διεθνή σύνορα), υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κοντά στον οικισμό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν μικρές μηχανοκίνητες διασυνοριακές επιθέσεις στο Glushkovo κοντά στο Medvezhye (νοτιοδυτικά του Snagost και κατά μήκος των διεθνών συνόρων).
Ωστόσο κατά γενική ομολογία η Ουκρανική αντεπίθεση κόντρα στην Ρωσική αντεπίθεση… θρυμματίζεται.
Τα διαθέσιμα οπτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αντεπιτίθενται στην περιφέρεια Kursk χρησιμοποιούν στοιχεία μονάδων με μεγαλύτερη εμπειρία στη μάχη για τη διεξαγωγή αντεπιθέσεων.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου δείχνουν στοιχεία του 51ου Ρωσικού Αερομεταφερόμενου Συντάγματος (VDV) (106η Μεραρχία VDV) να διεξάγει μια μηχανοκίνητη επίθεση βόρεια του Snagost.
Οι Ρώσοι πεζοναύτες και οι αερομεταφερόμενες «τακτικές ομάδες τάγματος» (BTG) διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Kursk.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν χρησιμοποιήσει BTG σε κλίμακα στο πεδίο της μάχης από τα μέσα του 2022.
Ο ρωσικός στρατός έχει απομακρυνθεί από τη χρήση των BTG τα τελευταία δύο χρόνια ως μονάδα οργανωμένη από καθήκοντα και η επανεμφάνισή τους στην περιφέρεια Kursk, εάν επιβεβαιωθεί, θα ήταν μια αξιοσημείωτη εξέλιξη.

Ρωσική «καταιγίδα» με Su-25: Διέλυσαν Ουκρανούς και τεθωρακισμένα στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk

Αεροσκάφη Su-25 διέλυσαν συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στη συνοριακή περιοχή της περιοχής Kursk, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Τα πληρώματα των επιθετικών αεροσκαφών στα αεροσκάφη Su-25 εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού, τεθωρακισμένου και μηχανοκίνητου στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη συνοριακή περιοχή του Kursk» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Σχέδιο διχοτόμησης Ουκρανικών στρατευμάτων

Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να διχοτομήσουν το ουκρανικό στοιχείο στην περιφέρεια Kursk πριν ξεκινήσουν μια πιο οργανωμένη και καλά εξοπλισμένη προσπάθεια για να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το ρωσικό έδαφος.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επί του παρόντος αντεπιθέσεις κατά μήκος του δυτικού άκρου της ουκρανικής προεξοχής στην περιφέρεια Kursk, σε μια περιοχή που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από χωράφια και μικρούς οικισμούς.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εργάζονται για να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκές τακτικά θέσεις κατά τη διάρκεια αυτών των αρχικών αντεπιθέσεων πριν ξεκινήσουν μια ευρύτερη αντεπιτιθέμενη επιχείρηση κατά των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν βορειοανατολικά του Korenevo και κοντά στη Sudzha.
Οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να κόψουν τους Ουκρανούς και να προχωρήσουν στα διεθνή σύνορα νοτιοανατολικά του Snagost για να περιπλέξουν τις υπάρχουσες ουκρανικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να βασίζεται σε στοιχεία της 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και των 56 και 51 συνταγμάτων VDV για αυτές τις αρχικές αντεπιθέσεις.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Εκδιώκουμε τους Ουκρανούς από το Kursk

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ρωσικός στρατός θα εκδιώξει από τα εδάφη του Kursk τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov.
«Ο αριθμός των στοχευμένων επιθέσεων σε μη στρατιωτικούς στόχους και τα πυρά κατά αμάχων αυξάνεται απότομα κάθε μέρα.
Μπορούμε να τα παρατηρήσουμε όλα αυτά, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εισβολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων για τρομοκρατικούς σκοπούς στην περιοχή του Kursk, από όπου δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδιωχθούν» υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Όπως είπε, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν ενεργειακές υποδομές που σχετίζονται με τον ουκρανικό στρατό.

Wall Street Journal: Η υποχώρηση των ουκρανών από το Kursk θα είναι ένα καίριο στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα

Η μεγάλη ρωσική αντεπίθεση στην περιοχή του Kursk θα μπορούσε να έχει αξιοσημείωτο συμβολικό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας τελικά τις ελπίδες του Κιέβου για επιτυχία της επιχείρησης της, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Η απώλεια εδαφών στην περιοχή του Kursk θα είναι ένα καίριο στρατηγικό και συμβολικό πλήγμα για την Ουκρανία», αναφέρει η Wall Street Journal
Όπως επισημαίνει, οι επιτυχίες του ρωσικού στρατού ενδέχεται να ακυρώσουν τις ελπίδες για προπαγανδιστικό αποτέλεσμα από την περιπέτεια του Kursk των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξαπέλυσε σκληρή αντεπίθεση στην περιοχή του Kursk και ενώ επιδεινώνονται οι σχέσεις μεταξύ της Ουκρανίας και των συμμάχων της, ανέφερε η Wall Street Journal.
Οι δυτικοί σύμμαχοι ασκούν πίεση στο Κίεβο για να διαμορφώσει ρεαλιστικά στρατιωτικά σχέδια.

«Η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Kursk συνέβη σε μια δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία».
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Apti Alaudinov, δήλωσε ότι στην κατεύθυνση Korenevο στην περιοχή Kursk, πεζοναύτες απελευθέρωσαν αρκετούς οικισμούς.

Carlo Masala (Πανεπιστήμιο Μονάχου): Η κατάρρευση των Ουκρανών στο Kursk οδηγεί σε ολική παράδοση - Θα χάσουν το 27% των εδαφών τους

Η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή του Kursk και η υποχώρηση στο Donbass θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο Carlo Masala, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στο Bundeswehr University in Munich (Πανεπιστήμιο της Μπούντεσβερ στο Μόναχο), σε συνέντευξή του στο Tagesschau.
«Το πραγματικά δραματικό σενάριο θα ήταν η παράδοση της Ουκρανίας, εάν χαθούν θέσεις στην περιοχή του Kursk και εάν η Ρωσία συνεχίσει την επίθεση στην περιοχή του Donbass, τότε η Ουκρανία θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να παραδεχτεί ότι θα χάσει για πάντα. περίπου το 25%-27% της επικράτειάς της», είπε ο Carlo Masala.
Αποκάλεσε αυτή την εξέλιξη των γεγονότων το «χειρότερο σενάριο» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
11sep2024_Ukraine_Kursk_Map-1024x505.jpg
UAF_Kursk_Incursion_September_11_2024.png
Ανατριχιαστική αποκάλυψη από Ρωσία: Οι Ουκρανοί δημιούργησαν στρατόπεδα συγκέντρωσης για πολίτες

Oι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δημιούργησαν κάτι σαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για αθώους πολίτες στην περιοχή του Kursk, ανακοίνωσε η Μόσχα την Πέμπτη (12/9/2024).
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει πληροφορίες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει κάτι σαν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» για πολίτες στην περιοχή του Kursk αναφέρει το Tass.
Αυτό επισημαίνεται στην αναφορά που έλαβε το TASS από τον Μεγάλο Πρέσβη του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Rodion Miroshnik.
«Με βάση πολυάριθμα στοιχεία που παρασχέθηκαν από μάρτυρες και συλλέχθηκαν από τα κεντρικά γραφεία του Ρωσικού Ερυθρού Σταυρού στο Kursk, όπου επικοινώνησαν συγγενείς των αγνοουμένων κατοίκων, σε ορισμένες περιοχές που ελέγχονται από τους Ουκρανούς δημιουργήθηκαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου κρατούνταν άμαχοι που δεν ήθελαν ή δεν είχαν την ευκαιρία να εγκαταλείψουν τα κατεχόμενα από τον εχθρό εδάφη», αναφέρει η έκθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Λέει επίσης ότι «συγκεκριμένα, από 70 έως 100 πολίτες οδηγήθηκαν βίαια στα υπόγεια του οικοτροφείου Sudzhansky, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε βία και χρησιμοποιήθηκαν για να κινηματογραφήσουν ιστορίες προπαγάνδας από Ουκρανούς και ξένους δημοσιογράφους που έφτασαν παράνομα με στρατιώτες από την Ουκρανία».

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Το πράσινο φως στη χρήση δυτικών όπλων από τους Ουκρανούς σημαίνει κήρυξη πολέμου από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Τελευταία προειδοποίηση στη Δύση απευθύνει ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin καλώντας την να μην προχωρήσει στην άρση των περιορισμών προς την Ουκρανία για χτυπήματα με όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στη ρωσική επικράτεια, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου.
Ο Putin ξεκαθάρισε πως εάν επιτραπεί η χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας δυτικής κατασκευής στους Ουκρανούς, θα πρόκειται για άμεση συμμετοχή της Δύσης στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.
«Όταν πρόκειται για τη χρήση όπλων δυτικής κατασκευής, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία», τόνισε ο Putin την Πέμπτη (12/9/2024) μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.
«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν συζητούν τώρα απλώς την πιθανή χρήση δυτικών όπλων μεγάλου βεληνεκούς από το Κίεβο: στην πραγματικότητα, αποφασίζουν εάν θα εμπλακούν άμεσα στην ουκρανική σύγκρουση ή όχι», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Οι πτητικές αποστολές για αυτά τα πυραυλικά συστήματα μπορούν ουσιαστικά να εκτελεστούν μόνο από το στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ.
Πάρτε επιτέλους μια απόφαση: Οι χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη στρατιωτική σύγκρουση ή όχι;
Εάν ληφθεί αυτή η απόφαση (σ.σ πράσινο φως στους Ουκρανούς για τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας), αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα λιγότερο από την άμεση συμμετοχή των χωρών του ΝΑΤΟ -Ηνωμένων Πολιτειών, ευρωπαϊκών κρατών- στον πόλεμο της Ουκρανίας» σημείωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Le Monde (Γαλλική εφημερίδα): Η Δύση πάγωσε το πράσινο φως για χτυπήματα στη Ρωσία λόγω των ουκρανικών λαθών στο Kursk

Η Δύση έχει παγώσει προσωρινά την παροχή έγκρισης στο καθεστώς του Zelensky, προκειμένου να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά σε ρωσικό έδαφος και η γαλλική Monde αποκαλύπτει τους λόγους.
Αυτό οφείλεται σε λάθη στο πεδίο της μάχης από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως στην επίθεση στην περιοχή του Kursk, που αιφνιδίασε τους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας, γράφει η γαλλική εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές δυτικών διπλωματών.
Οι δυτικές χώρες απαιτούν τώρα από το Κίεβο να ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του, καθώς ανησυχούν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να επεκταθεί πέρα ​​από την Ουκρανία σε άλλα κράτη όπως η Πολωνία και η Λετονία.
Με τη σειρά του, ο καθηγητής Olivier Schmitt από το Κέντρο Μελέτης Στρατιωτικών Συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας πιστεύει ότι το Κίεβο δεν πρέπει να αναμένεται να λάβει αποφάσεις για τέτοιους είδους χτυπήματα στο εγγύς μέλλον.
Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πολιτικές κρίσεις στη Γαλλία και τη Γερμανία.
Το Κίεβο ζητά από την Ουάσιγκτον και άλλους συμμάχους να επιτρέψουν τη χρήση πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς για χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία.

CNN: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να στείλουν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία – Τελείωσαν τα αποθέματα

Η χορήγηση άδειας για χτυπήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να καθοριστεί από αυτές τις εφεδρείες, σημείωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι σε συνέντευξή τους στο CNN.
Και, παρόλο που αξιωματούχοι από τον Λευκό Οίκο και το Κίεβο συζητούν αυτό το θέμα, δεν θα πρέπει ακόμη να αναμένονται αλλαγές στην πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τους ATACMS.
Το Κίεβο έχει λάβει «αρκετές εκατοντάδες» από αυτούς τους πυραύλους «και έχει ήδη χρησιμοποιήσει τους περισσότερους από αυτούς», σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden μπορεί να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία με όπλα μεγάλης εμβέλειας γαλλικής ή βρετανικής παραγωγής, αλλά όχι αμερικανικής προέλευσης σύμφωνα με τους Times.
Εν τω μεταξύ , άλλα δημοσιεύματα των ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Βρετανία, κεκλεισμένων των θυρών, έδωσε στην Ουκρανία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους της Storm Shadow για επιδρομές μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian , κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έχει ήδη ληφθεί απόφαση να επιτραπεί στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους βρετανικής κατασκευής πυραύλους cruise εντός της Ρωσίας, αν και η κίνηση δεν έχει ανακοινωθεί και είναι απίθανο να δημοσιοποιηθεί ακόμη και όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Keir Starmer συναντηθεί με τον Biden στην Ουάσινγκτον στις 13/9.
Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken είχε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.
Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ήταν η πιθανότητα να δοθεί άδεια στο Κίεβο να χτυπήσει στόχους βαθιά μέσα στην επικράτεια της Ρωσίας.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι επρόκειτο να αναφέρει τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στον Biden.

Charles Kupchan (βοηθός Obama): Οι Ουκρανοί έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση με τη Ρωσία, το 50% ζητάει διαπραγματεύσεις

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία γίνονται όλο και πιο ρεαλιστική επιλογή εν μέσω της κούρασης των Ουκρανών, καθώς και των προβλημάτων του Κιέβου στο μέτωπο και στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο Charles Kupchan πρώην ειδικός βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ Obama σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung.
«Σχεδόν το 50% του ουκρανικού πληθυσμού ζητά διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης, πιστεύω ότι είναι εξουθενωμένοι.
Η ζωή στην Ουκρανία είναι δύσκολη.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Kupchan, το Κίεβο αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τόσο στο πεδίο της μάχης όσο και στην εξωτερική πολιτική.
Η δυτική βοήθεια προς την Ουκρανία στερεύει, ενώ ο ρωσικός στρατός προχωρά σταθερά προς στρατηγικές πόλεις στο Donbass.
«Όλα αυτά φέρνουν την Ουκρανία σε μια θέση όπου μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων γίνεται πραγματική επιλογή», ​​κατέληξε ο Charles Kupchan.

Vance (Υποψήφιος αντιπρόεδρος ΗΠΑ – Ρεπουμπλικάνος): Το ειρηνευτικό σχέδιο Trump για Ουκρανία

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ J.D. Vance με τους Ρεπουμπλικάνους αποκάλυψε ότι το σχέδιο του Donald Trump τον τερματισμό του πολέμου θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικής αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, ο Trump έχει πει κατ’ ιδίαν ότι θα τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας πιέζοντας την Ουκρανία να παραχωρήσει την κατεχόμενη Κριμαία και το Donbass στη Μόσχα.
Είπε επίσης δημόσια τον Μάιο του 2023 ότι δεν θα εγγυηθεί τη συνέχιση της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία εάν κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές.
Σύμφωνα με τον Vance, ο Trump θα μπορούσε να φέρει Ρώσους, Ουκρανούς και Ευρωπαίους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να «μια ειρηνική διευθέτηση».
Η Ουκρανία θα διατηρήσει την κυριαρχία της, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις στη Ρωσία ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή σε άλλους συμμαχικούς θεσμούς, πρόσθεσε ο Vance.
Υποστήριξε επίσης ότι «η Ρωσία δεν έπρεπε να είχε επιτεθεί στην Ουκρανία, αλλά και πως η Ουκρανία έχει «πολλά προβλήματα με τη διαφθορά».

Ρωσία: Κανένα μήνυμα Zelesnky σε Putin μέσω... Ινδίας

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού της Ινδίας, Ajit Kumar Doval, δεν μετέφερε στον Ρώσο πρόεδρο κανένα μήνυμα από τον Zelensky, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Vladimir Putin, Dmitry Peskov.
«Δεν υπήρξαν μηνύματα που να παραδόθηκαν», είπε ο Peskov στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση εάν ο Doval μετέφερε κάποιο μήνυμα στον Putin μετά την επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi στην Ουκρανία τον Αύγουστο.
Ο Peskov είπε επίσης ότι ο Doval περιέγραψε στον Ρώσο πρόεδρο τις προσεγγίσεις της χώρας του σχετικά με τη διευθέτηση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Περιέγραψε το κύριο περιεχόμενο των επαφών του Modi στο Κίεβο και τα βασικά στοιχεία της προσέγγισης για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», είπε ο Peskov.
«Ωστόσο, δεν μιλάμε εδώ για ένα ξεκάθαρο ειρηνευτικό σχέδιο», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.

Ο Scholz ζητά ειρήνη στην Ουκρανία λόγω κατάρρευσης του SPD στη Γερμανία

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής μίας νέας ειρηνευτικής διάσκεψης για την Ουκρανία με τη συμμετοχή της Ρωσίας για να ικανοποιηθεί τουλάχιστον εν μέρει η βούληση του γερμανικού λαού, δήλωσε στο TASS ο Steffen Kotre, μέλος της Bundestag από την παράταξη Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
«Ο καγκελάριος Scholz και πολλοί άλλοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ουκρανία πρέπει ή μάλλον θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.
Τώρα, φυσικά, ο Scholz δείχνει κάποιο ρεαλισμό στο όραμά του για την κατάσταση», είπε ο Kotre μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενέργεια και την προστασία του κλίματος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του καγκελαρίου για συμμετοχή της Ρωσίας σε μια νέα διάσκεψη για την Ουκρανία.
Πάντως ο Kotre εμφανίστηκε δύσπιστος για τις πιθανότητες ο καγκελάριος «να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του».

Οι Ουκρανοί έχασαν ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Abrams στο Memrik κοντά στο Selidovo ανατολικά του Pokrovsk

Στρατιώτες από την ομάδα δυνάμεων του Κέντρου κατέστρεψαν ένα αμερικανικό τανκ Abrams και άλλο δυτικό εξοπλισμό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την απελευθέρωση του χωριού Memrik στο Donetsk.
«Στις 9 Σεπτεμβρίου 2024, μονάδες της ομάδας δυνάμεων «Κέντρο» απελευθέρωσαν τον οικισμό Memrik στην κατεύθυνση Avdiivka της ζώνης της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας...
Κατά τη διάρκεια των μαχών, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο» κατέστρεψαν δεκάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου ενός τανκ Abrams, διαφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης».
Οι ρωσικές μονάδες μπήκαν στο χωριό Memrik σε μικρές ομάδες, μένοντας κοντά σε κάθε είδους καταφύγια.
Όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν υπό τον έλεγχο πληρωμάτων UAV με συνεχή αλληλεπίδραση με το πυροβολικό, την αεροπορία και άλλες μονάδες της ομάδας.
Στις ομάδες επίθεσης παρασχέθηκε ισχυρή υποστήριξη πυρός από πληρώματα επιθετικών drones FPV, τα οποία διέλυσαν πολλούς Ουκρανούς.
Το Memrik είναι ένα χωριό στην αστική κοινότητα του Novogrodovsk, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα ανατολικά του Selidovo.
Οι Ρώσοι μπορούν να επιτεθούν τόσο στο Selidovo από τα ανατολικά όσο και στο Gornyak και στο Ukrainsk από τα βόρεια.

Βρετανοί… υποκριτές: 17.000 χρησιμοποιημένα άρβυλα …μέρος της βοήθειας στην Ουκρανία

Μια μεγάλη δόση υποκρισίας περιέχει η στρατιωτική βοήθεια της Μ. Βρετανίας προς την Ουκρανία καθώς όπως αποκάλυψε έκθεση του Εθνικού Γραφείου Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου (NAO), οι Βρετανοί έστειλαν στους Ουκρανούς «πακέτα» βοήθειας που αποτελούνταν ως επί το πλείστον από ξεπερασμένο στρατιωτικό εξοπλισμό που όδευε στο τέλος της… ζωής του.
Βάσει της έκθεσης το υπουργείο Άμυνας έθεσε ως προτεραιότητα του να στείλει αυτόν τον εξοπλισμό στο Κίεβο όχι μόνο λόγω «της άμεσης στρατιωτικής του αξίας» αλλά και λόγω του ότι με αυτόν τον τρόπο θα μείωνε τα κόστη της διάθεσης… των αποβλήτων.
Η έκθεση επισημαίνει ότι τον Μάρτιο του 2022 δόθηκαν ως δωρεά 17.000 χρησιμοποιημένα στρατιωτικά άρβυλα, τα οποία προορίζονταν για τα… σκουπίδια.
Αλλά ακόμα και τα 14 τανκ Challenger που έδωσε η Βρετανία στην Ουκρανία το 2023, είχαν εκείνη τη στιγμή λογιστική αξία 17 εκατομμυρίων λιρών σε σύγκριση με την αρχική τιμή αγοράς των 47 εκατομμυρίων λιρών στα τέλη της δεκαετίας του ’90, διαφορά που αντικατοπτρίζει αφενός την εκτεταμένη χρήση τους αφετέρου τη «γήρανση» των αρμάτων μάχης.
«Ο πόλεμος έχει δοκιμάσει τα αποθέματά μας, αλλά είναι καλό για εμάς που καθαρίσαμε το παλιό κιτ και τώρα μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με νέο εξοπλισμό» λέει Βρετανός αξιωματούχος.
Πέρα όμως από τη Μ. Βρετανία, και άλλοι Δυτικοί εταίροι των Ουκρανών φρόντισαν μέσω των πακέτων βοήθειας, να ξεφορτωθούν παλιό και ξεπερασμένο στρατιωτικό εξοπλισμό τους.
Για παράδειγμα οι ΗΠΑ έδωσαν 10 οχήματα μηδενικής αξίας ενώ ο Καναδάς ανακοίνωσε τη δωρεά 80.840 παροπλισμένων κινητήρων πυραύλων CRV-7.
Πάντως η Βρετανία έχει δώσει 7,8 δισεκ λίρες στο πλαίσιο της βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα προσφέρει ετησίως στρατιωτική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών.
Βάσει της έκθεσης, σημαντικό μέρος της βοήθειας αφορά 2,4 δισ λίρες για προμήθεια νέου εξοπλισμού, ενώ επισημαίνεται ότι η αντικατάσταση των όπλων που δόθηκαν, θα απαιτούσε 2,71 δισεκατομμύρια λίρες.

Chaly (Πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ουκρανίας): Χάθηκε πραγματική ευκαιρία για ειρήνη με τη Ρωσία το 2022 – Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ

Στην Κωνσταντινούπολη το 2022, υπήρξε μια πραγματική ευκαιρία για έναν ειρηνικό τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας και μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, Alexander Chaly, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο 11η Φόρουμ ασφαλείας Xiangshan στο Πεκίνο.
Σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει λόγος για ειρηνική διευθέτηση.
Αν στις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη υπήρχαν ευκαιρίες για πολιτική διευθέτηση τώρα, κατά την προσωπική μου γνώμη, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για ειρηνική επίλυση», είπε ο Chaly, σημειώνοντας ότι διαπραγματεύσεις μπορεί να λάβουν χώρα στο πολύ μακρινό μέλλον.

Putin (Ρώσος πρόεδρος): Ρωσία, Κίνα και BRICS θα δημιουργήσουν έναν νέο δίκαιο κόσμο

Η Ρωσία και η Κίνα, καθώς και οι χώρες εταίροι του παγκόσμιου Νότου, είναι προσηλωμένες στην ιδέα μιας παγκόσμιας τάξης βασισμένης στις αρχές της δικαιοσύνης, της κυριαρχίας και του διεθνούς δικαίου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε συνάντηση με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.
«Η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζουν από κοινού τις αρχές μιας δίκαιης και δημοκρατικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία και την ισότητα.
Την ίδια προσέγγιση συμμερίζονται οι χώρες - εταίροι στον παγκόσμιο Νότο και η παγκόσμια πλειοψηφία, των οποίων η σύνοδος κορυφής BRICS ήταν μία νέα επιβεβαίωση», τόνισε ο Putin.
«Μόλις το συζητήσαμε με τους ομολόγους μας που ασχολούνται με θέματα ασφάλειας. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις στο πλαίσιο των BRICS.
Πολλές χώρες μοιράζονται τις προσεγγίσεις μας για την παγκόσμια τάξη.
Ανυπομονούν να γίνουν μέλη του οργανισμού μας και να συνεργαστούν μαζί του», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ουκρανική προβοκάτσια στο Donetsk με αποστολή του Ερυθρού Σταυρού

Στις 12 Σεπτεμβρίου, η ανθρωπιστική αποστολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) δέχτηκε επίθεση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Η επίθεση αναφέρθηκε τόσο από ρωσικές όσο και από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.
Ομάδα εθελοντών και πολιτών φέρεται να δέχτηκε βομβαρδισμό πυροβολικού στην περιοχή του χωριού Verolyubovka που βρίσκεται δυτικά του Chasov Yar στο Donetsk.
Ο οικισμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή.
Πολλά οχήματα που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια σε κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από τις μάχες καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με τις τοπικές ουκρανικές αρχές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις ξεφόρτωναν ξύλα και κάρβουνο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στην περιοχή του Donetsk να προετοιμαστούν για το χειμώνα όταν χτυπήθηκαν οχήματα που χρησιμοποιούσαν, δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι νεκροί ήταν Ουκρανοί πολίτες.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν αμέσως τον ρωσικό στρατό για άλλο ένα υποτιθέμενο έγκλημα πολέμου.
Ο Zelensky έσπευσε να σχολιάσει αμέσως την επίθεση.
Ωστόσο, η μόνη απόδειξη της ρωσικής ενοχής είναι μόνο οι ιαχές των Ουκρανών αξιωματούχων.
Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές κατηγόρησαν την Ουκρανία για άλλη μια πρόκληση.

red_cross.jpg

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του Donbass

Προέλαση Ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 10 Σεπτεμβρίου.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια του Stelmakhivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος ενός ανεμοφράκτη βόρεια του Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk και βορειοδυτικά του Stelmakhivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις διέσχισαν τον ποταμό Zherebets στη Makiivka (βορειοδυτικά της Kreminna) και πολεμούν στην άλλη όχθη του ποταμού, κάτι που είναι σύμφωνο με τις εκτιμώμενες ρωσικές προόδους στον οικισμό.

Προέλαση Ρώσων στο Toretsk… δίνουν απελπισμένες μάχες οι Ουκρανοί

Τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν οριακά πρόσφατα κοντά στο Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στην περιοχή στις 11 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στο βορειοανατολικό Toretsk.
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της οδού Tsentralna στο ανατολικό Toretsk και στα χωράφια νοτιοανατολικά του Toretsk.

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα στο Pokrovsk, κερδίζουν καθημερινά εδάφη

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και έκαναν περαιτέρω προόδους νοτιοανατολικά του Pokrovsk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να υψώνουν μια σημαία στο κέντρο της Lysivka και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι στοιχεία της Ρωσικής 114ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (51η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων) κατέλαβαν τον οικισμό.
Επιπλέον γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 10 Σεπτεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης στα χωράφια δυτικά της Marynivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Marynivka.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα βορειοανατολικά και ανατολικά του Selydove και δυτικά της Novohrodivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

Περικυκλώνουν το Vuhledar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk στις 11 Σεπτεμβρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις βορειοανατολικά του Vuhledar κοντά στο Kostyantynivka και το Vodyane, κοντά στο ίδιο το Vuhledar και νοτιοδυτικά του Vuhledar κοντά στην Pavlivka στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Andrei Belousov επικρότησε την 57η Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων για την πρόσφατη κατάληψη του Vodyane.

Luhansk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_September_11_2024.png

11sep2024_Ukraine_Kurakhove_Selidovo_Map-768x730.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης