Τελευταία Νέα
Διεθνή

Starmer (Βρετανία) σε Putin: Εσύ άρχισες τον πόλεμο - Μπορείς να τον τελειώσεις ανά πάσα στιγμή

Starmer (Βρετανία) σε Putin: Εσύ άρχισες τον πόλεμο - Μπορείς να τον τελειώσεις ανά πάσα στιγμή
Ο Βρετανός πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα 13/9 με τον πρόεδρο Biden στην Ουάσινγκτον
Ο Putin άρχισε τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτός μπορεί να τον τελειώσει ανά πάσα στιγμή υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Keir Starmer σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Ουάσινγκτον, όπου και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα 13/9 με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση, καθώς Biden και Starmer πρόκειται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις επί του αιτήματος της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα προκειμένου να πραγματοποιήσει χτυπήματα σε στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Αν και διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν πως τουλάχιστον το Λονδίνο έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις και έχει δώσει την έγκριση του στο αίτημα του Κιέβου να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους Storm Shadow για επιθέσεις κατά της Ρωσίας (η Ουάσινγκτον διαρρέει ότι εξετάζει το αίτημα του Κιέβου), οι δύο ηγέτες καλούνται να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και τις απειλές του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin ότι οποιαδήποτε χρήση αμερικανικών ή βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά του ρωσικού εδάφους, θα έθετε το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Η Ρωσία φταίει…

«Η Ρωσία άρχισε αυτόν τον πόλεμο.
Η Ρωσία εισέβαλε παράνομα στην Ουκρανία.
Η Ρωσία μπορεί να τερματίσει αυτή τη σύγκρουση άμεσα.
Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα» είπε σε δημοσιογράφους ο Starmer, υποστηρίζοντας πως η Μ. Βρετανία έχει παράσχει «εκπαίδευση» και «ικανότητα» - πρόκειται για αναφορά σε όπλα – προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.
Όσον αφορά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, ο Starmer τόνισε ότι «προφανώς πρέπει να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις για τη φύση αυτής της ικανότητας» υπονοώντας ότι η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τη βοήθεια με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Σημαντικές εξελίξεις

«Όλες οι αποφάσεις που λάβαμε είναι εντός του στρατηγικού μας πλαισίου» επισήμανε ο Starmer.
«Υπάρχουν πραγματικά σημαντικές εξελίξεις πιθανώς τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Μέση Ανατολή, και ως εκ τούτου θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες αποφάσεις τακτικής», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Σε δηλώσεις του ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, David Lammy επισήμανε πως Βρετανία και ΗΠΑ πρέπει να δώσουν στην Ουκρανία τα όπλα που χρειάζεται για να νικήσει τη Ρωσία.
«Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος στη σύγκρουση γιατί ρυθμίζεις τα πράγματα έτσι ώστε να εμποδίσεις τη Ρωσία να αποκτήσει το πλεονέκτημα έναντι του χειμώνα.
Είμαστε ακόμα σε μια στιγμή, που είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία κλιμακώνει με το φίλο της το Ιράν, λαμβάνοντας μια παρτίδα βαλλιστικών πυραύλων.
Βαλλιστικοί πύραυλοι που θα χρησιμοποιηθούν τον χειμώνα, δυστυχώς, εναντίον του ουκρανικού λαού και που θα κοστίσουν ζωές.
Λοιπόν, φυσικά, είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε τη στρατηγική, να καταλάβουμε πώς μπορούμε να βάλουμε τους Ουκρανούς σε θέση να κερδίσουν και τι πρέπει να γίνει για αυτό» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης