Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Έτοιμο κατά 90% το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας - «Απομένουν οι λεπτομέρειες»

Zelensky: Έτοιμο κατά 90% το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας - «Απομένουν οι λεπτομέρειες»
«Αυτό μπορεί να μας δώσει τις ισχυρότερες δυνατές θέσεις για να φέρουμε την ειρήνη πιο κοντά», τόνισε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου
Το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας είναι έτοιμο κατά 90%, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky.
«Αυτό μπορεί να μας δώσει τις ισχυρότερες δυνατές θέσεις για να φέρουμε την ειρήνη πιο κοντά. Πάνω από το 90% του συνόλου έχει ήδη συνταχθεί», διευκρίνισε ο Ουκρανός πρόεδρος σχετικά, με βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Zelensky διευκρίνισε ότι το σχέδιο περιέχει ένα συγκεκριμένο «λεπτομερές σύνολο βημάτων» που υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν να φέρει τη σύγκρουση πιο κοντά σε επίλυση.
Πρόσθεσε ότι το Κίεβο θα παρουσιάσει το έγγραφο στους δυτικούς συμμάχους την επόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, Ihor Zhovkva, ανέφερε ότι η Ουκρανία σκοπεύει να μεταφέρει στη Ρωσία ένα σχέδιο για ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης όχι απευθείας, αλλά μέσω άλλων χωρών.
Μιλάμε για κράτη που έχουν «σχετικό διάλογο» με τη Ρωσία.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ένα τέτοιο ειρηνευτικό σχέδιο ετοιμάζεται στο Κίεβο.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έχει πολλάκις αναλύσει τους λόγους της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk, λέγοντας ότι το Κίεβο ελπίζει να βελτιώσει τις διαπραγματευτικές του θέσεις με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχηγό του Κρεμλίνου, η Ρωσία δεν θα διαπραγματευτεί με όσους επιτίθενται εναντίον αμάχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης