Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστάτωση στην Ευρώπη – Kubilius (Επίτροπος Άμυνας ΕΕ): Θα έχουμε σύντομα πόλεμο με τη Ρωσία – Να ετοιμαζόμαστε

Αναστάτωση στην Ευρώπη – Kubilius (Επίτροπος Άμυνας ΕΕ): Θα έχουμε σύντομα πόλεμο με τη Ρωσία – Να ετοιμαζόμαστε
Ο Andrius Kubilius, πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας και νέος Επίτροπος Άμυνας της ΕΕ, είπε στο Reuters ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί να πολεμήσει με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα έξι έως οκτώ χρόνια
Σχετικά Άρθρα
Τα μικροσκοπικά κράτη της Βαλτικής του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να είναι από τα πιο επιθετικά μέσα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία όσον αφορά την «αντιμετώπιση της Ρωσίας» και την εκπόνηση πολεμικών σχεδίων.
Λιθουανός αξιωματούχος υποστήριξε πως ο πόλεμος του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία είναι αναπόφευκτος και ότι η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται τώρα.
Ο Andrius Kubilius, πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας και νέος Επίτροπος Άμυνας της ΕΕ, είπε στο Reuters ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί να πολεμήσει με τη Ρωσία μέσα στα επόμενα έξι έως οκτώ χρόνια.
«Οι υπουργοί Άμυνας και οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ συμφωνούν ότι ο Vladimir Putin θα μπορούσε να είναι έτοιμος για πόλεμο με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε 6-8 χρόνια», δήλωσε ο Kubilius, ο πρώτος Επίτροπος Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις αξιολογήσεις, τότε είναι η ώρα να προετοιμαστούμε κατάλληλα και άμεσα.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε ταχείες και φιλόδοξες αποφάσεις», πρόσθεσε.

Στο χακί η ΕΕ με ένα τεράστιο ποσό 500 δισεκ. ευρώ

Ο διορισμός του Kubilius θεωρείται ως ένδειξη ότι η ΕΕ γίνεται πιο επιθετική όσον αφορά τις πολεμικές δαπάνες της Ένωσης, αν και η ηγεσία της δεν έχει ικανότητα λήψης αποφάσεων όσον αφορά στο ΝΑΤΟ.
Προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τους κινδύνους της αντιπαράθεσης με πυρηνικά όπλα.
Η Ρωσία έχει πει ότι θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα, εάν το έδαφος και ο πληθυσμός της αντιμετωπίζουν υπαρξιακή απειλή.
Ο Kubilius περιέγραψε περαιτέρω στη δήλωσή του: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχει αμυντικά σχέδια ή στρατιωτική ηγεσία, όπως το ΝΑΤΟ — αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέσα για να λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση, κάτι που το ΝΑΤΟ δεν έχει».
Έχει ζητήσει μια συνολική επένδυση του τεράστιου ποσού των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ενισχυθεί η ετοιμότητα των ευρωπαϊκών στρατευμάτων.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 425 ψήφους υπέρ ψήφισμα που εγκρίνει τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία για να επιτεθεί στην βαθιά Ρωσία.
Ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας, Vyacheslav Volodin, απάντησε λέγοντας «Αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οδηγεί σε παγκόσμιο πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης