Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι έτοιμος να δώσει πόδι στον διοικητή Syrsky, μετά τις απανωτές αποτυχίες

Johnson (πρώην CIA): Ο Zelensky είναι έτοιμος να δώσει πόδι στον διοικητή Syrsky, μετά τις απανωτές αποτυχίες
Μια τέτοια κίνηση δεν θα έχει ουσιαστική σημασία
Σχετικά Άρθρα
Λίγους μήνες μετά την αντικατάσταση του στρατηγού Valery Zaluzhny ως αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο στρατηγός Oleksandr Syrsky μπορεί σύντομα να εκδιωχθεί μετά από μία σειρά ταπεινώσεων που υπέστησαν τα ουκρανικά στρατεύματα από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με τον πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson.
Καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις αγωνίζονται και αποτυγχάνουν να σταματήσουν την προέλαση της Ρωσίας σε πολλαπλά μέτωπα, φαίνεται ότι ο Volodymyr Zelensky θέλει «να ξεφορτωθεί τον Syrsky και να τον αντικαταστήσει με ένας Θεός ξέρει ποιον», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης podcast στο YouTube Dialogue Works.
Μια τέτοια κίνηση δεν θα έχει ουσιαστική σημασία, σχολιάζει ο Johnson, επισημαίνοντας ότι ο Syrsky «δεν είναι ένας μάγος» που θα μπορούσε να επινοήσει «νέες ταξιαρχίες στρατιωτών που είναι εκπαιδευμένοι και έτοιμοι να πολεμήσουν» –κάτι που έχει αυτή τη στιγμή η Ουκρανία, δεν έχει.
Τούτου λεχθέντος, ο ίδιος ο Syrsky δεν είναι κάποιου είδους φοβερός διοικητής, με τον Johnson να θεωρεί ότι ο Ουκρανός στρατηγός «πήρε κάποιες κακές αποφάσεις τακτικής», όπως το να μην κατασκευάσει επαρκείς αμυντικές γραμμές πριν τα ρωσικά στρατεύματα ξεκινήσουν επίθεση φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης