Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι συνθλίβουν τον Ουκρανικό στρατό στο Donetsk - Οι Ουκρανοί χτυπούν το κεφάλι τους στο τοίχο στο Kursk

Οι Ρώσοι συνθλίβουν τον Ουκρανικό στρατό στο Donetsk - Οι Ουκρανοί χτυπούν το κεφάλι τους στο τοίχο στο Kursk
Από τις 9 Σεπτεμβρίου, οι Ρώσοι πιέζουν τον Ουκρανικό στρατό προς τις κατευθύνσεις του Pokrovsk που είναι ο κύριος στόχος της Ρωσικής αντεπίθεσης στο Donbass
Στις 9 Σεπτεμβρίου, μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να πιέζουν τις θέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στην περιφέρεια του Donetsk όπου διεξάγονται οι πιο καυτές μάχες.
Επιπλέον, λόγω των πρόσφατων αποτυχιών γύρω από το Pokrovsk, οι δυνάμεις του Κιέβου αντιμετωπίζουν τώρα δυσκολίες γύρω από το Ugledar και τη Novomikhailovka.
Βίντεο που εμφανίζονται δείχνουν ότι οι Ρώσοι στοχεύουν ήδη Ουκρανικές μονάδες γύρω από την Elizavetovka με drones FPV καθώς τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσουν χερσαία προέλαση γύρω από την Antonovka και την Katerinovka.
Υπήρξαν επίσης αναφορές ότι οι Ρώσοι μπόρεσαν να φτάσουν στο χωριό Vodyanoe βορειοανατολικά του Ugledar.
Οι μάχες συνεχίζονται εκεί με κάποιες πηγές ήδη να εικάζουν ότι το χωριό θα τεθεί σύντομα υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων που προωθούνται.
Σημειωτέον ότι νωρίτερα οι Ρώσοι απελευθέρωσαν ήδη το χωριό Prechistovka στη δυτική πλευρά του Ugledar.
Έτσι, τα Ουκρανικά στρατεύματα βιώνουν μια δύσκολη περίοδο σε ολόκληρο τον τομέα.
Στις 8 Σεπτεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα ότι μονάδες της Ομάδας Δυνάμεων Tsentr απελευθέρωσαν την πόλη Novogrodovka.
Σύμφωνα με τη δήλωση, οι ρωσικές δυνάμεις προκάλεσαν απώλειες σε ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό κοντά στο Dzerzhinsk, Mikhaylovka, Grodovka και Dimitrov.
Την ίδια στιγμή, μονάδες Ουκρανών εξαπέλυσαν τουλάχιστον 8 αντεπιθέσεις σε αυτό το τμήμα της πρώτης γραμμής, αλλά όλες απωθήθηκαν.
Ο ρωσικός στρατός είναι πολύ συντηρητικός στις ανακοινώσεις του που περιγράφουν λεπτομερώς την πρόοδο στο έδαφος.
Ως εκ τούτου, η πρόσφατη επιβεβαίωση της απελευθέρωσης της Novogrodovka σημαίνει ότι οι ρωσικές μονάδες μπόρεσαν να εδραιώσουν με επιτυχία τα κέρδη τους στην περιοχή.
Από τις 9 Σεπτεμβρίου, οι Ρώσοι πιέζουν τον Ουκρανικό στρατό προς τις κατευθύνσεις του Pokrovsk που είναι ο κύριος στόχος της Ρωσικής αντεπίθεσης στο Donbass.
Οι μάχες συνεχίζονται επίσης σε ολόκληρη σχεδόν τη γραμμή επαφής δυτικά της Marinka.
Εν τω μεταξύ, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να ρίχνει ενισχύσεις σε σκληρές προσπάθειες να συντηρήσει τα αρχικά του κέρδη στη ρωσική περιοχή του Kursk.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πλέον κερδίζουν εδάφη στο Kursk.
Τα χωριά Olgovka, Vishnevka, Russkoe Porechnoe και Martinovka είναι από τα πιο καυτά σημεία της πρόσφατης μάχης.
Η ουκρανική περιπέτεια στο Kursk δεν κατάφερε να πετύχει κανένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Τώρα, η Ουκρανία καίει τα αποθέματά του που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είχαν χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξουν την άμυνα του που καταρρέει στο Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης