Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνηση ματ Erdogan με Συρία - Έτοιμος να συναντηθεί άμεσα με Assad – Τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή

Κίνηση ματ Erdogan με Συρία - Έτοιμος να συναντηθεί άμεσα με Assad – Τεράστιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή
«Είπαμε ότι θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με τον Assad για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», δήλωσε ο Erdogan 
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan επιβεβαίωσε εκ νέου την ετοιμότητά του να συναντηθεί με τον Σύρο ομόλογό του, Bashar Al Assad, σε δηλώσεις του πριν πετάξει για τις ΗΠΑ, όπου θα παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Είπαμε ότι θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια συνάντηση με τον Assad για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Τώρα περιμένουμε την απάντηση της άλλης πλευράς», δήλωσε ο Erdogan το Σάββατο (21/9/2024).
«Πιστεύω ότι θα γυρίσουμε μία νέα σελίδα στις σχέσεις μας με αυτή τη συνάντηση», είπε ο Erdogan σε συνέντευξη Τύπου πριν από την πτήση του για τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Οι σχέσεις μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας επιδεινώθηκαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011.
Ενέτειναν τις προσπάθειες τους για να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους το καλοκαίρι, με τον Assad να λέει ότι ήταν έτοιμος για μια σύνοδο κορυφής με τον Erdogan εάν οι συνομιλίες ανταποκρίνονταν στα συριακά εθνικά συμφέροντα.
Κομβικής σημασίας για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών είναι ο διαμεσολαβητικός ρόλος που διαδραματίζει η Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης