Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πλήγματα κατάφερε ο ισραηλινός στρατός εναντίον της Hezbollah στον Λίβανο - Με μπαράζ ρουκετών απάντησε η οργάνωση

Νέα πλήγματα κατάφερε ο ισραηλινός στρατός εναντίον της Hezbollah στον Λίβανο - Με μπαράζ ρουκετών απάντησε η οργάνωση
Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Hezbollah στον Λίβανο
(Upd)Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο 21/9 νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Hezbollah στον Λίβανο, την επομένη ενός πολύνεκρου βομβαρδισμού εναντίον της λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης στην πρωτεύουσα Βηρυτό.
«Ο ισραηλινός στρατός πλήττει αυτήν τη στιγμή θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Hezbollah στον Λίβανο», αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 16 μαχητές της Hezbollah σκοτώθηκαν στο χθεσινό πλήγμα στη Βηρυτό.
Η αστυνομία του Ισραήλ υποστήριξε ότι έχει λάβει αναφορές για χτυπήματα ρουκετών που προκάλεσαν ζημιές και πυροδότησαν πυρκαγιές.
Δεν υπάρχουν ωστόσο, αναφορές για τραυματίες από την επίθεση. Το μπαράζ ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε ότι πραγματοποιούσε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε στόχους της Hezbollah στο νότιο Λίβανο.
Παράλληλα, προειδοποιητικές σειρήνες ηχούν σε πολλές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με του Times of Israel οι σειρήνες ακούγονται στο Safed, το Kiryat Shmona και πολλές άλλες κοινότητες στη Γαλιλαία.
Νωρίτερα, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του Ισραηλινού Στρατού έδωσε οδηγίες στους κατοίκους της βόρειας πόλης Safed και πολλών άλλων κοινοτήτων στο βόρειο Ισραήλ να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια βομβών μέχρι νεωτέρας.

H λιβανέζικη Hezbollah επιβεβαίωσε πως έριξε μια ομοβροντία περίπου 25 ρουκετών Katyusha εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα εναντίον φιλοϊρανικών κέντρων εκπαίδευσης στο νότιο Λίβανο.
Σε δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, η Hezbollah ανέφερε πως οι μαχητές της "εκτόξευσαν μια ομοβροντία ρουκετών Katyusha" εναντίον δύο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο βόρειο Ισραήλ, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία "απάντηση στις επιθέσεις του εχθρού" στο νότιο Λίβανο.
Ανταποκριτές του AFP ανέφεραν σφοδρούς βομβαρδισμούς σε διαφορετικές περιοχές στο νότιο Λίβανο.
Σημειώνεται ότι από τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν οι IDF στη Βηρυτό 16 μέλη της Hezbollah σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού ανάμεσά τους και δύο ανώτερα στελέχη της, ο Radwan, ο Ibrahim Akil, το δεύτερο ανώτερο στέλεχος της Hezbollah και ο Ahmed Mahmud Wahabi.
Η Hezbollah επιβεβαίωσε αργά το βράδυ τον θάνατο του Ibrahim Akil, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει τον Ibrahim Akil, προσέφεραν ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό του, καθώς φερόταν να ενέχεται στις πολύνεκρες αντιαμερικανικές επιθέσεις στη Βηρυτό που είχαν γίνει το 1983.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης