Τελευταία Νέα
Διεθνή

Times: Οι ΗΠΑ βάζουν εμπόδια σε Βρετανία και Ουκρανία να χτυπήσουν με Storm Shadow τη Ρωσία - Boris Johnson: Να τελειώσει η δουλειά

Times: Οι ΗΠΑ βάζουν εμπόδια σε Βρετανία και Ουκρανία να χτυπήσουν με Storm Shadow τη Ρωσία - Boris Johnson: Να τελειώσει η δουλειά
«Η Ουάσιγκτον εμποδίζει ουσιαστικά τη Βρετανία να δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow στη Ρωσία εν μέσω ανησυχιών της κυβέρνησης Biden για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνουν οι Times
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν επιτρέπει στην Ουκρανία να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με πυραύλους κρουζ Storm Shadow λόγω της άρνησης - αντίθεσης των ΗΠΑ, γράφουν οι Times, επικαλούμενοι πηγή της βρετανικής κυβέρνησης.
«Η Ουάσιγκτον εμποδίζει ουσιαστικά τη Βρετανία να δώσει το πράσινο φως στην Ουκρανία να εκτοξεύσει πυραύλους Storm Shadow στη Ρωσία εν μέσω ανησυχιών της κυβέρνησης Biden για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνουν οι Times.
Όπως είπε πηγή στους Times, η Βρετανία περιμένει έγκριση από την Ουάσιγκτον, αλλά μέχρι στιγμής η Βρετανία δεν έχει λάβει απάντηση στο αίτημα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ζήτημα της χρήσης πυραύλων Storm Shadow από το Κίεβο έχει πράγματι σταματήσει λόγω των Ηνωμένων Πολιτειών .
Μια δεύτερη πηγή της βρετανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις για τη χρήση του Storm Shadow με τους συμμάχους είναι «ακόμα σε εξέλιξη».
Η ίδια πηγή το χαρακτήρισε "business as usual" στις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Καθώς αυξάνεται η πίεση στη Δύση να χαλαρώσει τους κανόνες της σχετικά με τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας, το Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει την έγκριση των ΗΠΑ πριν δώσει το πράσινο φως στους Ουκρανούς. Ωστόσο, το αίτημα ελήφθη στο σύστημα (των ΗΠΑ) από πριν από ένα μήνα και αξιωματούχοι «ακόμα περιμένουν μια απάντηση», δήλωσε στους Times μια κυβερνητική πηγή του Ηνωμένου Βασιλείου.
Νωρίτερα, οι Times σημείωσαν ότι οι Βρετανοί προσπαθούν να πείσουν τους συμμάχους να δώσουν στο Κίεβο μια τέτοια άδεια.
Ο πρώην πρωθυπουργός Boris Johnson, μετά την επίθεση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk, ζήτησε να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία με δυτικά όπλα προκειμένου να «τελειώσει τη δουλειά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης