Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναιμικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Τα επιτόκια στο επίκεντρο

Αναιμικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,3% - Τα επιτόκια στο επίκεντρο
H Fed αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο
Αναιμική είναι και σήμερα η άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, με τη Fed να αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση τον Σεπτέμβριο.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,3% στις 18.967 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,1%, στις 8.366 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται 0,2% υψηλότερα στις 7.667 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύεται 0,2% στις 34.364 μονάδες με άνοδο 0,5%.
Οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες διαπραγματεύτηκαν σε στενό εύρος τη Δευτέρα, με τις ΗΠΑ σε αργία, και παρόμοια επιφυλακτική δραστηριότητα είναι πιθανό να υπάρξει αυτή την εβδομάδα ενόψει της σημαντικής ανακοίνωσης της Παρασκευής για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες.
Οι επενδυτές, και η Fed, αναζητούν διαβεβαιώσεις ότι ο δρόμος είναι σαφής για τη μείωση των επιτοκίων αργότερα αυτόν τον μήνα και για να εκτιμήσουν πόσο γρήγορα θα μειώσουν.
Η έκθεση για τα εργασιακά του προηγούμενου μήνα δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες, προκαλώντα ξεπούλημα στις αγορές μετοχών λόγω των φόβων για ύφεση, και οι επενδυτές είναι πιθανό να τηρήσουν επιφυλακτική στάση ενόψει της ανακοίνωσης αυτής της εβδομάδας.
Η αμερικανική έρευνα ISM για τη μεταποίηση αργότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι ο πρώτος σημαντικός δείκτης που δημοσιεύεται σε μια μεγάλη εβδομάδα για τα αμερικανικά δεδομένα και αναμένεται να δείξει ότι ο μεταποιητικός τομέας της χώρας παραμένει σε έδαφος συρρίκνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης