Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προειδοποιεί με διαγραφές τους διαφωνούντες - «Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης προειδοποιεί με διαγραφές τους διαφωνούντες - «Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα»
«Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει»
Σχετικά Άρθρα
Στις 4 με 6 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πέρασε κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και απορρίφθηκαν οι τροπολογίες των «87» στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών.
«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, αλλά και Αύγουστο αν χρειαστεί» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης, συνεχίζοντας: «Αλλά να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ότι θέλετε». «Αν όμως την επόμενη ημέρα είστε σε δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων χωρίς να τηρούμε το Καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο Πρόεδρός του να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική».
Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή, είναι κοινή λογική. Είναι η τίμια και η έντιμη συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλο. Από μένα έχετε αυτή τη δέσμευση ότι θα συνεδριάζουμε.
Ένα από τα βήματα που συνάδουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα που έχει ήδη εκτοξευθεί ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο. Προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία θα μπορέσει να αποφασίσει για αποδοτικά όργανα.
Δεν είναι προτάσεις καλά δουλεμένες από εμένα. Είναι ιδέες και είπα ότι μπορεί να αλλάξω άποψη.
Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει. Ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί μια κοινή πρόταση για τα δύο ζητήματα που αναδεικνύει το κόμμα του. Τα ζητήματα αυτά, δεν είναι άλλα από τα υπερκέρδη των τραπεζών και το ιδιωτικό χρέος. (...)
Υπάρχουν δύο πρωτοβουλίες που είναι πολύ σημαντικές για όλο το λαό και τους συμπολίτες μας. (…)
Η πρώτη είναι για το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να έχει μία λύση με κοινωνικό πρόσημο και η δεύτερη πρωτοβουλία είναι για αυτή την απειλή που πρέπει να γίνει ρύθμιση ή νόμος του κ. Χατζηδάκη, για τα υπερκέρδη των τραπεζών. (…)
Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν είναι αυτές οι προτάσεις έτοιμες, και θα τους προσκαλέσω να συνεργαστούμε στην επεξεργασία τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης